МАКФАКС

Македонија

Владата знае дека економскиот ефект од странските инвестиции е негативен

Владата знае дека економскиот ефект од странските инвестиции е негативен

Билтен

  Молкот на институциите за тоа колку пари дала владата за да ги донесе странските инвестиции во Македонија, укажува на тоа дека тие знаат оти економскиот ефект е негативен, а

Прочитајте го целиот напис
09.03.2017

Македонија и Катар ќе ја продлабочуваат економската соработка

Македонија и Катар ќе ја продлабочуваат економската соработка

Македонија

Министерот за транспорт и врски, Владо Мисајловски во среда оствари работен состанок со Амбасадорот на Катар во Република Македонија, Хасан Бин Абдулах Заид Ал Махмуд. На состанокот се разговараше за

Прочитајте го целиот напис
08.03.2017

Македонија домаќин на Глобалната конференција на Пацифик – Азиската Туристичка Асоцијација

Македонија домаќин на Глобалната конференција на Пацифик – Азиската Туристичка Асоцијација

Македонија

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на РМ ќе биде домаќин на Глобалната конференција на Пацифик – Азиската Туристичка Асоцијација (Pacific Asia Travel Association –PATA) која за прв пат

Прочитајте го целиот напис
08.03.2017

Нема резултат од работењето на Државниот завод за ревизија

Нема резултат од работењето на Државниот завод за ревизија

Економија

  Институциите законски ги извршуваат своите должности, но нацијата е неефикасна, беше речено на денешната презентација на првиот од шесте квартални извештаи предвидени за оценка на законодавните и регулаторни одредби

Прочитајте го целиот напис
07.03.2017

Проект и извештај од следењето на работата на ДЗР

Проект и извештај од следењето на работата на ДЗР

Економија

  Презентација на проектот „Зајакнување на финансиската отчетност и транспарентност во Македонија“, како и на првиот квартален извештај од следењето

Прочитајте го целиот напис
07.03.2017

Субвенции не се исплаќаат до формирање нова влада

Субвенции не се исплаќаат до формирање нова влада

Економија

  Земјоделците не може да добијат субвенции се додека не се формира нова влада по изборите одржани на 11-ти декември,

Прочитајте го целиот напис
06.03.2017

Цените на бензините повисоки за 0,5 ден., на дизелот 1,5 ден.

Цените на бензините повисоки за 0,5 ден., на дизелот 1,5 ден.

Економија

  Малопродажните цени на дизел горивата од ноќеска на полноќ се зголемуваат за 1,5 денари по литар, а цената на

Прочитајте го целиот напис
06.03.2017

Пешевски на бизнис форум во Канада – презентирани можностите за инвестиции во рударството

Пешевски на бизнис форум во Канада – презентирани можностите за инвестиции во рударството

Македонија

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија Владимир Пешевски, на бизнис форум во Торонто пред околу 100 потенцијални инвеститори од

Прочитајте го целиот напис
06.03.2017

За половина од услугите не се издаваат фискални сметки

За половина од услугите не се издаваат фискални сметки

Економија

  Во 2016 година повеќе од половина од испитаниците (54%) изјавиле дека не им била издадена фискална сметка за разни

Прочитајте го целиот напис
06.03.2017

Агенцијата за туризам на саем во Унгарија

Агенцијата за туризам на саем во Унгарија

Економија

  Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот по втор пат го промовира туристичкиот потенцијал пред унгарски туристи за време

Прочитајте го целиот напис
03.03.2017

Макфакс е-билтен

Email *