МАКФАКС

Свет

Туризмот во Грција, Хрватска и Италија во криза

Туризмот во Грција, Хрватска и Италија во криза

Свет

Бројот на резервации за претстојната сезона во Грција и Хрватска падна за 30%, а во Италија поради кризата се загрозени 100 илјади работни места во туристичките дејности Минатата година имавме

Прочитајте го целиот напис
10.03.2009

Укинување на ембаргото на САД кон Куба?

Укинување на ембаргото на САД кон Куба?

Свет

Повеќе од илјада економисти и експерти од 52 земји, учесници на Меѓународниот економски форум во Хавана, побараа од американскиот претседател Барак Обама да го укине ембаргото кое САД го воведоа

Прочитајте го целиот напис
08.03.2009

Италија со јавна работа ќе се бори со кризата

Италија со јавна работа ќе се бори со кризата

Свет

Министерот за економија Џулио Тремонти оценил дека годинава за Италија ќе биде многу потешка од минатата, во која брутопроизводот на национално ниво се намали за еден отсто. Италијанската влада настојува

Прочитајте го целиот напис
07.03.2009

Гордон Браун повикува на "Нов глобален договор"

Гордон Браун повикува на "Нов глобален договор"

Свет

Британскиот премиер Гордон Браун во обраќањето во американскиот Когрес ги повика конгресмените да го мотивираат светот да застане зад напорите за справување со глобалната економска криза. Браун го повтори повикот

Прочитајте го целиот напис
05.03.2009

Гордон Браун повикува на "Нов глобален договор"

Британскиот премиер Гордон Браун во обраќањето во американскиот Когрес ги повика конгресмените да го мотивираат светот да застане зад напорите

Прочитајте го целиот напис
05.03.2009

Американското стопанство во урнатини

Американското стопанство во урнатини

Свет

Еден од најголемите американски вложувачи Ворен Бафет, кого уште го нарекуваат и „пророкот од Омаха“, смета дека американското стопанство во

Прочитајте го целиот напис
01.03.2009

Дојде крајот на швајцарската банкарска тајна?!

Дојде крајот на швајцарската банкарска тајна?!

Свет

Финансиските аналитичари пресметуваат какви последици би имал американскиот притисок врз традиционалната швајцарска банкарска тајна. Имено наскоро може да се случи

Прочитајте го целиот напис
24.02.2009

„Сааб“ пред банкрот

„Сааб“ пред банкрот

Свет

Шведскиот производител на автомобили „Сааб“ е пред банкрот. Владата на таа земја одби да му даде финансиска помош со образложение

Прочитајте го целиот напис
21.02.2009

Макфакс е-билтен

Email *