МАКФАКС

Fact checking

Интернетот и новинарството: Професионалните информации наспроти „лажните вести“

Интернетот и новинарството: Професионалните информации наспроти „лажните вести“

Daily news

Во ера кога онлајн новинарството станува се поголем тренд и ваквиот тип на медиумите практично се нелојална конкуренција за традиционалните медиуми, она што мора да се запамти е дека квалитетната

Прочитајте го целиот напис
26.04.2017

Обвинение или тужба?!

Обвинение или тужба?!

Fact checking

  „Вечерва официјално потврдено: Покренато обвиниение против Бејли за активностите во Македонија“ под овој наслов порталот Република и весникот Вечер под наслов „Бејли оди на СУД! Сега сè е јасно!“ на 19

Прочитајте го целиот напис
20.04.2017

Вистината боли но лекува – затоа во борба против лажните вести

Вистината боли но лекува – затоа во борба против лажните вести

Fact checking

Вистината кога тогаш излегува на виделина. Ова не е само убава изрека туку и непобитен факт заснован на илјадници години човеково искуство. Но, ајде да се послужиме со уште некоја

Прочитајте го целиот напис
19.04.2017

Дали СЈО смее да ги уништи прислушуваните материјали?

Дали СЈО смее да ги уништи прислушуваните материјали?

Fact checking

„СЈО мора веднаш да ги уништи незаконски прислушуваните приватни разговори“,  „Закани со „бомби“ во Собранието: СДСМ не се откажува од нелегалните снимки“. Под овие наслови дел од медиумите пласираа информација

Прочитајте го целиот напис
19.04.2017

Маневски: СЈО е должно веднаш да ги уништи прислушуваните разговори

Маневски: СЈО  е должно веднаш да ги уништи прислушуваните разговори

Fact checking

На 10.04.2017 година објавивте напис со наслов “Дали СЈО смее да ги уништи прислушуваните материјали?”, во кој се коментираат моите 

Прочитајте го целиот напис
19.04.2017

За 5000 евра ќе се реновира Канцеларијата на Претседателот Иванов

За 5000 евра ќе се реновира Канцеларијата на Претседателот Иванов

Daily news

На Бирото за јавни набавки е објавен оглас за реновирање на Народната Канцеларија на Претседателот на државата, Ѓорѓе Иванов, во

Прочитајте го целиот напис
14.04.2017

Седниците на Врховен за распоредот на судиите не се од јавен интерес?!

Седниците на Врховен за распоредот на судиите не се од јавен интерес?!

Daily news

За денеска е закажана седница во Врховниот суд на која ќе се разгледува барањето за изземање по одлучување на претседателот на судот

Прочитајте го целиот напис
11.04.2017

Макфакс е-билтен

Email *