МАКФАКС

Во „Матица“ се одбележуваат 95 години од раѓањето на Лазар Манчевски Пинџур

Во „Матица“ се одбележуваат 95 години од раѓањето на Лазар Манчевски Пинџур
22.02.2017, 09:51

 

Во среда, во 19 часот, во мултимедијалниот центар „Матица еклсузив“ ќе се одржи чествување по повод 95-годишнината од раѓањето на писателот Лазар Манчевски Пинџур.

На свеченоста за литературното дело на авторот ќе зборуваат Раде Силјан и Паскал Гилевски, а стихови ќе интерпретира Антонио Павловски.

Лазар Манчевски (Неготино, 1922-1997, Скопје) е автор на дваесет поетски, прозни и мемоарски книги. Тој е автор и на повеќе обнародeни песни со патриотска тематика, меѓу кои и на антологиската песна „Ми заплакало селото Ваташа“./крај/со/бб

No Posts Found

Поврзани написи

Макфакс е-билтен

Email *