Изложба од ликовната колонија Нижеполе во Прилеп

Изложба од ликовната колонија Нижеполе во Прилеп

 

Изложба на дела од 17-тата ликовна колонија Нижополе во петок, во 19 часот ќе биде отворена во ликовната галерија од ЦК „Марко Цепенков“.

На изложбата ќе бидат претстанавени 20 дела од 20 уметници од земјата и од странство, кои твореа на Пелистер во јули 2016 година.

Прилепските љубители на уметноста ќе имаат можност да ги видат делата што ги создадоа Павле кузманоски, Данчо Ордев, Илија Кочоски, Владимир Темков, Ниче Василев, Андријана Мациев од Македонија, Лукаш Зедлевски од Полска, Ивана Кики Јаковлевиќ и Драгана Тошиќ од Србија, Емилија Варбанова и Арт Сил од Бугарија./крај/со/бб