Ѓурологија доаѓа во Скопје

Ѓурологија доаѓа во Скопје

 

Авалон Продукција го најавува авторскиот хит „Ѓурологија“ на легендарниот босански актер Бранко Ѓуриќ – Ѓуро, која во моментов е најгледана претстава на подрачјето на поранешна Југославија.

Популарниот и наградуван сараевски актер, режисер, хуморист, „надреалиста“- со еден збор, човекот институција Бранко Ѓуриќ- Ѓуро, доаѓа во Скопје да ја разбие целата монотонија, и тоа со две ексклузивни шоуа, на 5 и 6 јуни во Македонската опера и балет.
Се работи за ексклузивни шоуа со мал капацитет, доколку се земе во предвид дека Ѓуро во последниве неколку години, буквално полни и спортски арени како на Балканот, така и во Америка и Канада.

Со босански шарм и долгогодишно актерско искуство, кое посебно се истакна во култниот проект „Топ листа надреалиста“, публиката дефинитивно ќе ужива во претставата „Ѓурологија“.

Бранко Ѓуриќ- Ѓуро секогаш е актуелен и забавен, па по 25-годишна кариера се чини дека дури и не мора да направи нешто ново- тука се: „Топ листа надреалиста“, легендарните стари филмови, хитовите на „Бомбај штампа“… Иако самиот вели дека квалитетот на хуморот не е променет, туку луѓето денес поретко се смеат, со својот нов хит „Ѓурологија“ тој го покори регионот со смеењето како значајна терапија против суровото секојдневие.
Продажбата на влезниците за „Ѓурологија“ почне во четврток, а влезниците чинат 800 денари. Билетите ќе можат да се набават преку продажната мрежа на Купи Карти За Се низ цела Македонија, Југотон, како и онлајн./крај/со/бб