МАКФАКС

Изложби

Отворена изложба на македонскиот сликар Ѓоко Ризов во Холандија

Отворена изложба на македонскиот сликар Ѓоко Ризов во Холандија

Изложби

Изложба на македонскиот сликар Ѓоко Ризов беше отворена во четврток вечер во културниот центар „П60“ во Амстелвен, Холандија. На изложбата се презентирани 12 дела од неговата работа, направени во техника

Прочитајте го целиот напис
24.02.2017

Изложба на Бисера Крцковска

Изложба на Бисера Крцковска

Изложби

  Во студиото PrivatePrint, почнува годишнта програма PrivatePrint meets со изложба наречена “Polarities” на Бисера Крцковска, која стои зад уметничкиот проект Monochrome Modern. Изложбата ќе биде продажна. Изложбата ќе се

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

Изложба од ликовната колонија Нижеполе во Прилеп

Изложба од ликовната колонија Нижеполе во Прилеп

Изложби

  Изложба на дела од 17-тата ликовна колонија Нижополе во петок, во 19 часот ќе биде отворена во ликовната галерија од ЦК „Марко Цепенков“. На изложбата ќе бидат претстанавени 20

Прочитајте го целиот напис
17.02.2017

Изложба на црно-бели фотографии од народот Мурси во Африка

Изложба на црно-бели фотографии од народот Мурси во Африка

Изложби

  Амбасадата на Франција ги кани сите заинтересирани во четврток, во 19 часот, во Националната галерија Чифте Амам (Стара чаршија) на отворањето на изложбата на фотографии во црно-бела техника на

Прочитајте го целиот напис
16.02.2017

Изложба на Ацо Станкоски во МКЦ

Изложба на Ацо Станкоски во МКЦ

Изложби

  Самостојна изложба на Ацо Станкоски ќе биде отворена во вторник во 20 часот, во Галеријата на Младинскиот културен центар.

Прочитајте го целиот напис
14.02.2017

Изложбата „Ана Франк – Историја за денес“ во Куманово

Изложбата „Ана Франк – Историја за денес“ во Куманово

Изложби

  Патувачката изложба „Ана Франк – Историја за денес“ претставува збир од триесет и девет изложбени панели кои носат бројни

Прочитајте го целиот напис
13.02.2017

Уметникот Јовановиќ на групна изложба во Варшава

Уметникот Јовановиќ на групна изложба во Варшава

Изложби

  Македонскиот ликовен уметник Ѓорѓе Јовановиќ учествува во меѓународната групна изложба „Да се употреби повторно: минатото како костим или инспирација“

Прочитајте го целиот напис
11.02.2017

Изложба на Пикасо, Вазарели, Пандилов, Миро и Дали во галерија Остен

Изложба на Пикасо, Вазарели, Пандилов, Миро и Дали во галерија Остен

Изложби

  Изложба на големите мајстори во светот на уметноста Пикасо, Вазарели, Пандилов, Миро и Дали во галерија Остен, ќе биде

Прочитајте го целиот напис
09.02.2017

Изложба на астрофотографии „Поглед во недоглед“

Изложба на астрофотографии „Поглед во недоглед“

Билтен

  Трета изложба на астрофотографии, насловена „Поглед во недоглед“, ќе се одржи во Музејот на Град Скопје, во среда, во

Прочитајте го целиот напис
07.02.2017

Изложба на иновативни текстилни производи во Јавна соба

Изложба на иновативни текстилни производи во Јавна соба

Изложби

  Под наслов „Вкусот на текстилот”, во вторник, со почеток во 20 часот во „Јавна соба“ ќе се одржи продажна

Прочитајте го целиот напис
07.02.2017
1 2 3 83

Макфакс е-билтен

Email *