МАКФАКС

Изложби

Делата од ликовната колонија Михајлово во Прилеп

Делата од ликовната колонија Михајлово во Прилеп

Daily news

Изложба на 30 дела од ликовната колонија Михајлово од Кавадарци ќе биде отворена денескаво 20.00 часот во ликовната галерија на ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп. Љубителите на ликовната ументост ќе

Прочитајте го целиот напис
21.04.2017

Харис Кондосфирис и Кристина Ѕани: Постои некоја тајна врскa

Харис Кондосфирис и Кристина Ѕани: Постои некоја тајна врскa

Daily news

Грчките ликовни уметници што од вечерва гостуваат во скопската галерија „Остен“ се согласни дека низ целата територија на Балканот уметноста не познава граници, а меѓу креативците има некоја тајна поврзаност.

Прочитајте го целиот напис
20.04.2017

Експериментални цртежи во ДЛУМ

Експериментални цртежи во ДЛУМ

Daily news

Друштвото на ликовни уметници на Македонија и Домот на културата „Кочо Рацин“ од Скопје, вечерва, во 19 часот, во галеријата „КО-РА“ ја отвораат изложбата „Цртеж -Експериментален цртеж“. На изложбата ќе

Прочитајте го целиот напис
20.04.2017

По 15 години во подрум, 5200 наслови и 2000 магазини осветлени во библиотеката на МСУ

По 15 години во подрум, 5200 наслови и 2000 магазини осветлени во библиотеката на МСУ

Daily news

Правливи и заборавени една и пол деценија, 5200 наслови на антологиски стручни изданија, енциклопедии, монографии, каталози и 2000 магазини од областа на уметноста, собирани од далечната 1969 година, се вратени

Прочитајте го целиот напис
19.04.2017

Уметници од Грција изложуваат во Остен

Уметници од Грција изложуваат во Остен

Daily news

  Во рамките на Офф-програмата на „Остен Биенале на цртеж Скопје 2016“, задутре со почеток во 20:20 часот, во галерија

Прочитајте го целиот напис
18.04.2017

Прва изложба на Филип Велковски

Прва изложба на Филип Велковски

Daily news

Во Галеријата на МКЦ, задутре (20 април) ќе биде отворена првата самостојна изложба на ликовниот уметник Филип Велковски. Младиот автор

Прочитајте го целиот напис
18.04.2017

Во среда изложба на сликарот Стефан Хаџи-Николов

Во среда изложба на сликарот Стефан Хаџи-Николов

Daily news

Реномираниот македонски сликар Стефан Хаџи-Николов, во среда, во 20 часот, во галеријата FLUX во Скопје ќе ја отвори јубилејна 65-та

Прочитајте го целиот напис
18.04.2017

Светскиот ден на уметноста со изложба „Религија и современа уметност“

Светскиот ден на уметноста со изложба „Религија и современа уметност“

Daily news

Во организација на Асоцијацијата за култура ИКОН, денеска во 13 часот во галеријата на Мала станица ќе биде отворена изложбата

Прочитајте го целиот напис
13.04.2017

Цртежи и графики на Мештровиќ прв пат пред домашната јавност

Цртежи и графики на Мештровиќ прв пат пред домашната јавност

Daily news

Националната галерија на Македонија оваа година е дел од европската манифестација „Европска ноќ на музеите 2017“ која ќе се одржи

Прочитајте го целиот напис
13.04.2017

Лондон: Фотографот што пет години сликаше една улица

Лондон: Фотографот што пет години сликаше една улица

Daily news

Улиците на Лондон, во сиот „сјај на бедата“ ќе останат како траен запис од објективот на фотографот Роџер Мајне. Дел

Прочитајте го целиот напис
11.04.2017
1 2 3 85

Макфакс е-билтен

Email *