МАКФАКС

Изложби

Во среда изложба на сликарот Стефан Хаџи-Николов

Во среда изложба на сликарот Стефан Хаџи-Николов

Daily news

Реномираниот македонски сликар Стефан Хаџи-Николов, во среда, во 20 часот, во галеријата FLUX во Скопје ќе ја отвори јубилејна 65-та самостојна ликовна изложба. Хаџи-Николов е добитник на многубројни награди и

Прочитајте го целиот напис
18.04.2017

Светскиот ден на уметноста со изложба „Религија и современа уметност“

Светскиот ден на уметноста со изложба „Религија и современа уметност“

Daily news

Во организација на Асоцијацијата за култура ИКОН, денеска во 13 часот во галеријата на Мала станица ќе биде отворена изложбата „Религија и современа уметност. Изложбата е организирана по повод светскиот

Прочитајте го целиот напис
13.04.2017

Цртежи и графики на Мештровиќ прв пат пред домашната јавност

Цртежи и графики на Мештровиќ прв пат пред домашната јавност

Daily news

Националната галерија на Македонија оваа година е дел од европската манифестација „Европска ноќ на музеите 2017“ која ќе се одржи на 20 мај. Оваа манифестација се одржува во сите музеи

Прочитајте го целиот напис
13.04.2017

Лондон: Фотографот што пет години сликаше една улица

Лондон: Фотографот што пет години сликаше една улица

Daily news

Улиците на Лондон, во сиот „сјај на бедата“ ќе останат како траен запис од објективот на фотографот Роџер Мајне. Дел од неговото импресивно фото досие, е поставено на ретроспективна изложба

Прочитајте го целиот напис
11.04.2017

Со Kолаборативен проект „Ø“ од „нула до круг“

Со Kолаборативен проект „Ø“ од „нула до круг“

Daily news

Уметничката група „ЅЕЕ“ најавува нов ликовно- колаборативен проект „Ø“, кој ќе биде поставен во подземјето на улица „Македонија“, вечерва во

Прочитајте го целиот напис
07.04.2017

Уметникот Игор Јосифов ќе изложува во Чикаго

Уметникот Игор Јосифов ќе изложува во Чикаго

Daily news

Мултимедијалниот уметник Игор Јосифов за првпат во живо ќе го изведе перформансот „Untie“, во рамките на неговото претствување во уметничката

Прочитајте го целиот напис
06.04.2017

Уметници од Косово со перформанс против стереотипите

Уметници од Косово со перформанс против стереотипите

Daily news

Со голем перформанс на младите уметници од Косово, како дел од проектот под наслов АР 2016 (YOUNG ART 2016), вечерва

Прочитајте го целиот напис
06.04.2017

Голема ретроспективна изложба на Пинк Флојд за половина век од првиот сингл

Голема ретроспективна изложба на Пинк Флојд за половина век од првиот сингл

Daily news

Викторија и Алберт Музеј во Лондон ја најави првата голема ретроспективна изложба на безвременските Пинк Флојд. Спектакуларното отворање е најавено

Прочитајте го целиот напис
05.04.2017

Временска изложба на дела на Димитар Кондовски како портретист, сценограф и костимограф

Временска изложба на дела на Димитар Кондовски како портретист, сценограф и костимограф

Daily news

Во продукција на музејот на МНТ, а по повод роденденот на театарот, вчеравечер беше отворена нова временска изложба посветена на

Прочитајте го целиот напис
04.04.2017

Изложба на јапонски сликари во Дебар

Изложба на јапонски сликари во Дебар

Изложби

Изложба на јапонски сликари во техника Унијое графика, која своите почетоци ги има во 15 и 16 век во Јапонија,

Прочитајте го целиот напис
30.03.2017

Макфакс е-билтен

Email *