МАКФАКС

Изложби

Словенечкиот амбасадор Јазбец во посета на Националната галерија на Македонија

Словенечкиот амбасадор Јазбец во посета на Националната галерија на Македонија

Изложби

  Како потврда на добрите односи со претставниците на дипломатскиот кор во Македонија, словенечкиот амбасадор Милан Јазбец во вторникот оствари посета на Националната галерија на Македонија.   Во објектот Чифте

Прочитајте го целиот напис
28.03.2017

Изложба на Цветанка Јованова Хермес

Изложба на Цветанка Јованова Хермес

Изложби

  Цветанка Јованова Хермес со своите креации го поставува ултимативното човеково прашање „Кој си ти?“ на изложбата која ќе се одржи во Порта Македонија во 20.30 часот, во вторник. „Секој

Прочитајте го целиот напис
21.03.2017

Изложба „Егзит 2017 – Поврзување на континентот“ на јужнокорејската уметничка група Егзит

Изложба „Егзит 2017 – Поврзување на континентот“ на јужнокорејската уметничка група Егзит

Изложби

Изложбата „Егзит 2017 – Поврзување на континентот“ на уметничката група Егзит од Јужна Кореја, ќе биде отворена во понеделник во Домот на култура „Иван Мазов-Климе“, Кавадарци. На изложбата ќе бидат

Прочитајте го целиот напис
13.03.2017

Изложбата на дела „Мал формат“ пред прилепчани

Изложбата на дела „Мал формат“ пред прилепчани

Изложби

  ЦК „Марко Цепенков“ Прилеп во соработка со Друштвото на ликовни уметници на Македонија (ДЛУМ) ја организираат изложба „Мал формат“ што ќе биде отворена во петок, во 19 часот, во

Прочитајте го целиот напис
10.03.2017

Изложба на рачно изработени светилки со уникатен дизајн

Изложба на рачно изработени светилки со уникатен дизајн

Изложби

  Сите љубители на oдлични дизајни, беа дел од изложбата на рачно изработени светилки која се одржа во уникатниот еклектичен

Прочитајте го целиот напис
03.03.2017

Изложба на фотографии „Јордан Зазоски Зазо“

Изложба на фотографии „Јордан Зазоски Зазо“

Изложби

  Во среда вечер, во изложбениот салон на НУЦК „Марко Цепенков„ Фото клубот Прилеп ја организира својата, традиционална, четврта по

Прочитајте го целиот напис
02.03.2017

Изложбата „Горе длабоко – долу високо“ гостува во Белград

Изложбата „Горе длабоко – долу високо“ гостува во Белград

Изложби

  Заедничка изложба на Стојан Ѓуриќ и Мирослав Масин, со наслов „Горе длабоко – долу високо“, ќе се одржи од

Прочитајте го целиот напис
02.03.2017

Изложба „Фортификација на сино” на Валентина Илијевска во НЛБ Галерија

Изложба „Фортификација на сино” на Валентина Илијевска во НЛБ Галерија

Изложби

Изложбата насловена како „Фортификација на сино” на Валентина Илијевска, ќе биде отворена во вторник вечер во НЛБ Галеријата. Илијевска како

Прочитајте го целиот напис
28.02.2017

Отворена изложба на македонскиот сликар Ѓоко Ризов во Холандија

Отворена изложба на македонскиот сликар Ѓоко Ризов во Холандија

Изложби

Изложба на македонскиот сликар Ѓоко Ризов беше отворена во четврток вечер во културниот центар „П60“ во Амстелвен, Холандија. На изложбата

Прочитајте го целиот напис
24.02.2017

Изложба на Бисера Крцковска

Изложба на Бисера Крцковска

Изложби

  Во студиото PrivatePrint, почнува годишнта програма PrivatePrint meets со изложба наречена “Polarities” на Бисера Крцковска, која стои зад уметничкиот

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

Макфакс е-билтен

Email *