МАКФАКС

Книги

Објавен авантуристичкиот роман за деца „Двете принцези“ од Натали Спасова

Објавен авантуристичкиот роман за деца „Двете принцези“ од Натали Спасова

Daily news

Во издание на „Македоника литера“ неодамна излезе од печат, романот за деца „Двете принцези“ од Натали Спасова. Станува збор за авантуристички роман наменет за деца, раскажан динамично со што се задржува нивното внимание.

Прочитајте го целиот напис
24.04.2017

Промоција на книгата „50 години литературен клуб Копнеж“

Промоција на книгата „50 години литературен клуб Копнеж“

Daily news

Во рамки на одбележувањето на светскиот ден на авторското право беше промовирана книгата „50 години литературен клуб Копнеж“. Книгата содржи проза и поезија на 54 автори членови на литературниот клуб

Прочитајте го целиот напис
21.04.2017

„И сè стана Месечина“ на Господинов најпродавана книга во Бугарија

„И сè стана Месечина“ на Господинов најпродавана книга во Бугарија

Daily news

Книгите на авторот што достигнуваат рекордна продажба во неговата земја, но и кај нас, Георги Господинов, повторно со распродаден тираж. Станува збор за неговата најнова книга со раскази, насловена „И

Прочитајте го целиот напис
19.04.2017

По 15 години во подрум, 5200 наслови и 2000 магазини осветлени во библиотеката на МСУ

По 15 години во подрум, 5200 наслови и 2000 магазини осветлени во библиотеката на МСУ

Daily news

Правливи и заборавени една и пол деценија, 5200 наслови на антологиски стручни изданија, енциклопедии, монографии, каталози и 2000 магазини од областа на уметноста, собирани од далечната 1969 година, се вратени

Прочитајте го целиот напис
19.04.2017

Најпродавани книги на „Арс Ламина“ за време на Саемот на книгата

Најпродавани книги на „Арс Ламина“ за време на Саемот на книгата

Daily news

Eден од најпосетуваните настани во земјава „Арс Ламина – публикации“ го заврши со 12 успешни промоции, 14 настани, работилници и

Прочитајте го целиот напис
19.04.2017

Нова книга: „Копање“ од велшкиот писател Кинан Џонс-роман за психологијата на тагата

Нова книга: „Копање“ од велшкиот писател Кинан Џонс-роман за психологијата на тагата

Daily news

Друштвото за издавачка дејност „Македоника“ од Скопје, неодамна го објави романот „Копање“ од велшкиот писател Кинан Џонс, во превод од англиски

Прочитајте го целиот напис
18.04.2017

Нови македонски стрип изданија

Нови македонски стрип изданија

Daily news

Во издание на Стрип центарот на Македонија со седиште во Велес се отпечатени книги во тврд повез наменети за македонскиот

Прочитајте го целиот напис
15.04.2017

Ново ексклузивно издание на „Бајки од Македонија“, на саемот претставена едиција испечатена со Браево писмо

Ново ексклузивно издание на „Бајки од Македонија“, на саемот претставена едиција испечатена со Браево писмо

Daily news

  По големиот успех на едицијата „Бајки од Македонија“ која веќе го има своето второ издание, сите љубители на пишаниот

Прочитајте го целиот напис
07.04.2017

Промоција на книгата „Повторно величествена – Како да ја поправиме нашата осакатена Америка” од американскиот претседател Трамп

Промоција на книгата „Повторно величествена – Како да ја поправиме нашата осакатена Америка” од американскиот претседател Трамп

Daily news

  Во Промотивниот центар на Скопскиот саем во хала 2 се одржа промоцијата на најновиот наслов на претседателот на САД,

Прочитајте го целиот напис
07.04.2017

Das ist д-р Неле Карајлиќ!

Das ist д-р Неле Карајлиќ!

Daily news

  На денешен ден (6 април) пред четврт век започна војната во Босна и Херцеговина. Ниту една војна нема една

Прочитајте го целиот напис
06.04.2017
1 2 3 97

Макфакс е-билтен

Email *