МАКФАКС

Книги

Македонска поезија на книжевни средби во Хрватска и Словенија

Македонска поезија на книжевни средби во Хрватска и Словенија

Daily news

Македонските поети Петко Шипинкаровски, Марина Мијаковска, Васил Тоциновски и Љубинка Донева ќе настапат со избор поезија од своето творештво на три книжевни средби „Поетски импулси“ во Хрватска и Словенија. Средбите

Прочитајте го целиот напис
27.04.2017

Литературната супер ѕвезда Фредерик Бегбеде на промоција во Скопје

Литературната супер ѕвезда Фредерик Бегбеде на промоција во Скопје

Daily news

Раскажувач на човечката состојба, критичар и припадник на париската елита, како и обземен од сопствената личност, тој не се колеба да изнесува автобиографски елементи во своите дела. Современиот француски и

Прочитајте го целиот напис
25.04.2017

Промоција на книгата „Ар ју шизоид“ од Кирчо Арсовски

Промоција на книгата „Ар ју шизоид“ од Кирчо Арсовски

Daily news

На 26 април (среда), во кафе барот „Агора“ во Куманово, со почеток во 20 часот ќе се одржи промоција на книгата цртежи „Ар ју шизоид“ од Кирчо Арсовски, која неодамна

Прочитајте го целиот напис
25.04.2017

Промоција на „Совети и раскази од Кекавмен“ од Јован Белчовски

Промоција на „Совети и раскази од Кекавмен“ од Јован Белчовски

Daily news

Во свечената сала на Соборниот храм „Св. Климент Охридски“ во Скопје, утре (среда, 26 април), со почеток во 11,00 часот ќе биде промовирана книгата „Совети и раскази од Кекавмен“ од

Прочитајте го целиот напис
25.04.2017

Бум на домашната литература – пазарот неподготвен

Бум на домашната литература – пазарот неподготвен

Daily news

Светски а наши, може слободно да се каже за голем дел од романите што стигнуваат од младата и средна писателска

Прочитајте го целиот напис
24.04.2017

Политичкиот трилер „Магионичар“ на македонски јазик

Политичкиот трилер „Магионичар“ на македонски јазик

Daily news

Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје го објавува романот „Магионичар“ од полско-германската писателка Магдалена Парис, добитник на Европската награда за литература во

Прочитајте го целиот напис
24.04.2017

Објавен авантуристичкиот роман за деца „Двете принцези“ од Натали Спасова

Објавен авантуристичкиот роман за деца „Двете принцези“ од Натали Спасова

Daily news

Во издание на „Македоника литера“ неодамна излезе од печат, романот за деца „Двете принцези“ од Натали Спасова. Станува збор за авантуристички роман

Прочитајте го целиот напис
24.04.2017

Промоција на книгата „50 години литературен клуб Копнеж“

Промоција на книгата „50 години литературен клуб Копнеж“

Daily news

Во рамки на одбележувањето на светскиот ден на авторското право беше промовирана книгата „50 години литературен клуб Копнеж“. Книгата содржи

Прочитајте го целиот напис
21.04.2017

„И сè стана Месечина“ на Господинов најпродавана книга во Бугарија

„И сè стана Месечина“ на Господинов најпродавана книга во Бугарија

Daily news

Книгите на авторот што достигнуваат рекордна продажба во неговата земја, но и кај нас, Георги Господинов, повторно со распродаден тираж.

Прочитајте го целиот напис
19.04.2017

По 15 години во подрум, 5200 наслови и 2000 магазини осветлени во библиотеката на МСУ

По 15 години во подрум, 5200 наслови и 2000 магазини осветлени во библиотеката на МСУ

Daily news

Правливи и заборавени една и пол деценија, 5200 наслови на антологиски стручни изданија, енциклопедии, монографии, каталози и 2000 магазини од

Прочитајте го целиот напис
19.04.2017
1 2 3 98

Макфакс е-билтен

Email *