МАКФАКС

Книги

Најпродавани книги на „Арс Ламина“ за време на Саемот на книгата

Најпродавани книги на „Арс Ламина“ за време на Саемот на книгата

Daily news

Eден од најпосетуваните настани во земјава „Арс Ламина – публикации“ го заврши со 12 успешни промоции, 14 настани, работилници и активности, неколку специјални гости и многу посетители, како и со

Прочитајте го целиот напис
19.04.2017

Нова книга: „Копање“ од велшкиот писател Кинан Џонс-роман за психологијата на тагата

Нова книга: „Копање“ од велшкиот писател Кинан Џонс-роман за психологијата на тагата

Daily news

Друштвото за издавачка дејност „Македоника“ од Скопје, неодамна го објави романот „Копање“ од велшкиот писател Кинан Џонс, во превод од англиски јазик на Дарко Цветаноски. Романот е добитник на наградата „Книга на

Прочитајте го целиот напис
18.04.2017

Нови македонски стрип изданија

Нови македонски стрип изданија

Daily news

Во издание на Стрип центарот на Македонија со седиште во Велес се отпечатени книги во тврд повез наменети за македонскиот пазар, но и пазарот на соседни држави. Издадени се „Итар

Прочитајте го целиот напис
15.04.2017

Ново ексклузивно издание на „Бајки од Македонија“, на саемот претставена едиција испечатена со Браево писмо

Ново ексклузивно издание на „Бајки од Македонија“, на саемот претставена едиција испечатена со Браево писмо

Daily news

  По големиот успех на едицијата „Бајки од Македонија“ која веќе го има своето второ издание, сите љубители на пишаниот збор ќе можат да уживаат и во новото ексклузивно издание.

Прочитајте го целиот напис
07.04.2017

Промоција на книгата „Повторно величествена – Како да ја поправиме нашата осакатена Америка” од американскиот претседател Трамп

Промоција на книгата „Повторно величествена – Како да ја поправиме нашата осакатена Америка” од американскиот претседател Трамп

Daily news

  Во Промотивниот центар на Скопскиот саем во хала 2 се одржа промоцијата на најновиот наслов на претседателот на САД,

Прочитајте го целиот напис
07.04.2017

Das ist д-р Неле Карајлиќ!

Das ist д-р Неле Карајлиќ!

Daily news

  На денешен ден (6 април) пред четврт век започна војната во Босна и Херцеговина. Ниту една војна нема една

Прочитајте го целиот напис
06.04.2017

Книжевна дружба со Неле Карајлиќ

Книжевна дружба со Неле Карајлиќ

Daily news

  Ѕвездата на денешниот ден на Саемот на книгата е д-р Неле Карајлиќ, кој во 18 часот во Промотивниот центар

Прочитајте го целиот напис
05.04.2017

„Арс Ламина“ со изданија на Браево писмо

„Арс Ламина“ со изданија на Браево писмо

Daily news

Денеска во Промотивниот центар на Саемот на книгата издавачката куќа „Арс Ламина – публикации“ ги претстави своите изданија отпечатени на

Прочитајте го целиот напис
05.04.2017

Десетте најпродавани книги во Македонија во последните пет години

Десетте најпродавани книги во Македонија во последните пет години

Daily news

Три романи на Гијом Мисо се меѓу најпродаваните книги на најголемата електронска книжарница во Македонија КупиКнига.мк. На првото место е

Прочитајте го целиот напис
04.04.2017

Млади македонски писатели на средба со бугарските читатели во македонскиот КИЦ во Софија

Млади македонски писатели на средба со бугарските читатели во македонскиот КИЦ во Софија

Daily news

Шест популарни, читани и наградувани млади македонски писатели ќе имаат средба со бугарските читатели во понеделник вечер во салонот на

Прочитајте го целиот напис
03.04.2017

Макфакс е-билтен

Email *