МАКФАКС

Книги

Вера Калин со „Бездомникот со златен часовник“ прогласена за најчитан автор во 2016

Вера Калин со „Бездомникот со златен часовник“ прогласена за најчитан автор во 2016

Книги

  Младата писателка Вера Калин односно, Верче Карафилоска е најчитан автор во 2016, година, а признанието и беше врачено во Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ која во понеделник

Прочитајте го целиот напис
06.03.2017

Книгата – совршен подарок за секоја дама

Книгата – совршен подарок за секоја дама

Книги

  Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје го најавува објавувањето на Книга подарок за посебна дама како тебе, која во месецот на жената ќе може да се купи по промотивна цена

Прочитајте го целиот напис
06.03.2017

Во Франција, сепак, објавена контроверзната книга „Исламски фашизам“

Во Франција, сепак, објавена контроверзната книга „Исламски фашизам“

Книги

Есејот „Исламска фашизам“ на германскиот државјанин од египетско потекло Хамед Абдел-Самад во која авторот жестоко се пресметува со ткн политички ислам, кончено е издадена во Франција, во издание на куќата

Прочитајте го целиот напис
05.03.2017

Во аргентинското електронското списание eSEFARAD објавен втор расказ од Томислав Османли на ладино

Во аргентинското електронското списание eSEFARAD објавен втор расказ од Томислав Османли на ладино

Книги

Расказот „Небото на Сукот“ на македонскиот автор Томислав Османли во превод на ладино деновиве е објавен во неделното електронско списание „eSefarad”, меѓународна електронска публикација за афирмација на сефардската култура, со

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

Во „Матица“ се одбележуваат 95 години од раѓањето на Лазар Манчевски Пинџур

Во „Матица“ се одбележуваат 95 години од раѓањето на Лазар Манчевски Пинџур

Книги

  Во среда, во 19 часот, во мултимедијалниот центар „Матица еклсузив“ ќе се одржи чествување по повод 95-годишнината од раѓањето

Прочитајте го целиот напис
22.02.2017

Објавен „Последици“ – најпознатиот холандски дебитантски роман

Објавен „Последици“ – најпознатиот холандски дебитантски роман

Книги

  Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје го најавува објавувањето на романот „Последици“ од холандската писателка Нина Вејер. Преводот на македонски

Прочитајте го целиот напис
20.02.2017

Промовирана книгата „Колекционер“ на Драган Таневски во Илинден

Промовирана книгата „Колекционер“ на Драган Таневски во Илинден

Книги

  Во организација на Културно едукативниот центар „Илинден“, пред поголем број љубители на пишаниот збор, меѓу кои и градоначалникот на

Прочитајте го целиот напис
16.02.2017

Нова книга од Јован Стрезовски

Нова книга од Јован Стрезовски

Книги

  Во едицијата „Современа македонска проза“ на издавачката куќа „Силсонс“ од Скопје излезе од печат книгата „Врати кон неотркриеното“ од

Прочитајте го целиот напис
15.02.2017

Големата љубовно-еротската сага „сеќавања и желби“ конечно на македонски

Големата љубовно-еротската сага „сеќавања и желби“ конечно на македонски

Книги

  Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје го најавува објавувањето на романот „Сеќавања и желби“ од британската писателка Лиса Апињанези, извонредно

Прочитајте го целиот напис
13.02.2017

На денешен ден е формирано Друштвото на писателите на Македонија

На денешен ден е формирано Друштвото на писателите на Македонија

Книги

  Друштвото на писателите на Македонија е формирано на денешен ден, на 13 февруари 1947 година. Во изминатите седум децении

Прочитајте го целиот напис
13.02.2017

Макфакс е-билтен

Email *