МАКФАКС

Книги

Престижна германска награда за поетот Маџиров

Престижна германска награда за поетот Маџиров

Книги

Поетската книга на Никола Маџиров „Преместен камен“ во превод на германски јазик од Александер Зицман е избрана меѓу најзначајните четири книги од Централна и Источна Европа за 2011 година во

Прочитајте го целиот напис
29.01.2012

Умберто Еко најави нова верзија на „Името на розата“

Умберто Еко најави нова верзија на „Името на розата“

Книги

Славниот италијански книжевник и философ Умберто Еко, кој во четвртокот наполни 80 години ја најави новата верзија на својот најпознат роман „Името на розата“ , кој до крајот на јануари

Прочитајте го целиот напис
05.01.2012

Излезе од печат романот „Жената на францускиот поручник“ од Џон Фаулс

Излезе од печат романот „Жената на францускиот поручник“ од Џон Фаулс

Книги

Романот „Жената на францускиот поручник“ од Џон Фаулс излезе од печат во издание на Или-Или. Овој роман претставува едно од најзначајните дела на британскиот роман на 20 век. Романот од

Прочитајте го целиот напис
24.12.2011

Макфакс е-билтен

Email *