Македонските радио станици ги одбраа најслушаните песни за оваа година

Македонските радио станици ги одбраа најслушаните песни за оваа година

Македонскиот радиски фестивал – МАРС 2016 ќе одржи во Македонската опера и балет на 21-ви ноември. Забраните за емитување на македонска музика од страна на ЗАМП, не ги спречија радио станиците ширум Македонија да ги изберат најслушаните хитови.

Меѓу наградените оваа година ќе се најдат: Елена Ристеска, Магдалена Цветковска – Ена, Влатко Илиевски, Лозано, Александар Тарабунов и многу други. Публиката за избраните радиски хитови може да гласа на фан страната на МАРС 2016 на Фејсбук.

Како и изминатите години, годинава на МАРС ќе настапат две звучни имиња од соседството. Честа да ја збогатат музичката програма на фестивалот ја имаат српските поп ѕвезди Гоца Тржан и Наташа Беквалац. /крај/им