ОСТЕН учествува на првиот саем за уметност Art Thessaloniki – International Contemporary Art Fair

ОСТЕН учествува на првиот саем за уметност Art Thessaloniki – International Contemporary Art Fair

ОСТЕН учествува на првиот саем за уметност Art Thessaloniki – International Contemporary Art Fair во Солун, Грција.

ОСТЕН на саемот за уметност ќе ги претстви своите главни активности: ОСТЕН БИЕНАЛЕ на ЦРТЕЖ и ОСТЕН МУЗЕЈОТ на ЦРТЕЖ.

Покрај тоа, ќе бидат промовирани и две графички мапи од уметниците Мице Јанкуловски и Харис Кондосфирис – двете дел на библиотеката на графички мапи „Светско културно наследство“. /крај/со/ст