МАКФАКС

Манифестации

Никола Маџиров учествува на Интернационалниот поетски фестивал во Осло

Никола Маџиров учествува на Интернационалниот поетски фестивал во Осло

Манифестации

Во престолнината на Норвешка, во петокот вечерта започна поетскиот фестивал кој ќе трае до неделата, а на кој со своето творештво ќе се претстави и македонскиот поет Никола Маџиров.  

Прочитајте го целиот напис
29.10.2016

Четврто издание на „Џифони Македонија“

Четврто издание на „Џифони Македонија“

Манифестации

Четвртото издание на Филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија“ ќе се одржи во период од 21-26 октомври 2016 год., во Скопје. „Во текот на шестте фестивалски денови тимот на Џифони

Прочитајте го целиот напис
20.10.2016

Се одржа 12-то издание на „Бела ноќ“: Голема изложба на американски поп арт

Се одржа 12-то издание на „Бела ноќ“: Голема изложба на американски поп арт

Манифестации

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски во саботата во Музејот на град Скопје ја отвори традиционалната манифестација „Бела ноќ“ каде што беа поставени дел од делата на Големата изложба на

Прочитајте го целиот напис
02.10.2016

„Бела ноќ“ по 12-ти пат

„Бела ноќ“ по 12-ти пат

Манифестации

Годинешново 12-то издание на манифестацијата „Бела ноќ“, што ќе се одржи во сабота, ќе биде со “по/концентрирана” програма, насочена низ неколку точки во градот. Офицајално манифестацијата ќе биде отворена  во

Прочитајте го целиот напис
01.10.2016

Следната сабота се организира „Бела ноќ“

Следната сабота се организира „Бела ноќ“

Манифестации

Следната сабота, на 1 октомври, во Скопје ќе се организра манифестацијата „Бела ноќ“ по дванаесетти пат.   Следната сабота, на

Прочитајте го целиот напис
25.09.2016

Шесто издание на 100 илјади поети за промена во Струмица

Шесто издание на 100 илјади поети за промена во Струмица

Манифестации

Шестото издание на меѓународната манифестација „100 илјади поети за промена“ ќе се одржи во сабота, со почетокот во 20 часот

Прочитајте го целиот напис
24.09.2016

„Киненова Скопје“ – нов филмски фестивал за дебитанти

„Киненова Скопје“ – нов филмски фестивал за дебитанти

Манифестации

„Киненова Скопје“ е нов филмски фестивал што ќе се одржи од 5-ти до 9-ти октомври, со оригинална Главна селекција за

Прочитајте го целиот напис
23.09.2016

Почнува манифестацијата „Европски денови на културното наследство“

Почнува манифестацијата „Европски денови на културното наследство“

Манифестации

Манифестацијата „Европски денови на културното наследство“ којашто ќе опфати повеќе категории на уметноста и воопшто на културата, почнува во петок.

Прочитајте го целиот напис
23.09.2016

АКТО Фестивалот за современи уметности продолжува во Скопје

АКТО Фестивалот за современи уметности продолжува во Скопје

Манифестации

Вториот дел од единаесеттото издание на АКТО Фестивалот за современи уметности  продолжува во Скопје од 23 – 28 септември. АКТО

Прочитајте го целиот напис
23.09.2016

„Вашето кралство“ на унгарската Форте компани го отвора овогодишниот МОТ

„Вашето кралство“ на унгарската Форте компани го отвора овогодишниот МОТ

Манифестации

Со претставата „Вашето кралство“ на Унгарската Форте компани, вечерва во 20.00 часот во МКЦ, се отвора 41от Млад Отворен Театар. 

Прочитајте го целиот напис
21.09.2016

Макфакс е-билтен

Email *