МАКФАКС

Манифестации

Почнува фестивалот „Валентин за Трифун“

Почнува фестивалот „Валентин за Трифун“

Манифестации

Од саботата па до 14-т февруари на скопскиот плоштад Македонија и на кејот крја Вардар ќе се одржува фестивалот „Валентин за Трифун“ со што ќе се одбележат двата празника, православниот

Прочитајте го целиот напис
11.02.2012

Започнува филмскиот фестивал во Берлин

Започнува филмскиот фестивал во Берлин

Манифестации

Со историската драма „Догледање кралице“ на францускиот режисер, Беноа Жако, вечера по 62 пат ќе биде отворен филмскиот фестивал во Берлин. Со историската драма „Догледање кралице“ на францускиот режисер, Беноа

Прочитајте го целиот напис
09.02.2012

Театарска претстава во рамки на проектот „Знакот е отворен“

Театарска претстава во рамки на проектот „Знакот е отворен“

Манифестации

Театарска претстава која е резултат на обуката во рамки на проектот „Знакот е отворен“ ќе се одржи вечерва во Детски Театарски Центар. Театарска претстава која е резултат на обуката во

Прочитајте го целиот напис
06.02.2012

Започна карневалот во Венеција

Започна карневалот во Венеција

Манифестации

Во неделата во Венеција започна традиционалниот карневал кој оваа година ќе се одвива под мотото „Животот е театар – маскирајте се“. Во неделата во Венеција започна традиционалниот карневал кој оваа

Прочитајте го целиот напис
05.02.2012

Ретроспектива на полските филмски остварувања во Кинотека

Ретроспектива на полските филмски остварувања во Кинотека

Манифестации

Кинотека на Македонија во соработка со Полската амбасада во Скопје ја прикажува филмската ретроспектива која е насловена „Поглед кон Полската

Прочитајте го целиот напис
03.02.2012

Во Скопје состанок на партнери на Номад танц академија

Во Скопје состанок на партнери на Номад танц академија

Манифестации

Во главниот град Скопје, во периодот меѓу 27-ми и 29-ти јануари, ќе се одржи состанок на партнерите на мрежата на

Прочитајте го целиот напис
27.01.2012

Концерт на Детскиот хор „Ѕвончиња“ во чест на Тоше Проески

Концерт на Детскиот хор „Ѕвончиња“ во чест на Тоше Проески

Манифестации

Детскиот хор „Ѕвончиња“ во сабота во битолскиот Центар за култура ќе одржи концерт насловен како „Пееме до ѕвездите“ во чест

Прочитајте го целиот напис
26.01.2012

Со Виенскиот новогодишен концерт ќе диригира Марис Јансон

Со Виенскиот новогодишен концерт ќе диригира Марис Јансон

Манифестации

Латвискиот диригент Марис Јансон по вторпат, по 2006 година, ќе раководи со традиционалниот новогодишен концерт во австриската престолнина Виена кој

Прочитајте го целиот напис
28.12.2011

Концерт на традиционални македонски песни и танци на ФМУ

Концерт на традиционални македонски песни и танци на ФМУ

Манифестации

Вечерва во 20 часот во Концертна сала на Факултетот за музички уметности (ФМУ) ќе се одржи концертот со традиционални македонски

Прочитајте го целиот напис
21.12.2011

Годишен концерт на Градскиот дувачки оркестар

Годишен концерт на Градскиот дувачки оркестар

Манифестации

Годишниот концерт на Градскиот дувачки оркестар ќе се одржи утре со почеток во 18 часот, во киното Фросина. Годишниот концерт

Прочитајте го целиот напис
19.12.2011

Макфакс е-билтен

Email *