21/01/2017

Две премиери за одбележување 10 години од постоењето на МДС

„Ако се фајчаш, фати се за....“ и „Бубамарите“ се двете претстави кои премиерно ќе ги прикаже Младинското драмско студио „Тетар Чин 4 сцена 5“...

На дводневната програма на „Синедејс“ филмови во кои Македонија е копродуцент

Во петокот и во саботата, во вечерните термини на програмата на скопскиот филмски фестивал „Синедејс„ ќе бидат прикажани два филма „Сиера Невада“ и „Ноќен...

Македонските радио станици ги одбраа најслушаните песни за оваа година

Македонскиот радиски фестивал – МАРС 2016 ќе одржи во Македонската опера и балет на 21-ви ноември. Забраните за емитување на македонска музика од страна...