21/01/2017

Две премиери за одбележување 10 години од постоењето на МДС

„Ако се фајчаш, фати се за....“ и „Бубамарите“ се двете претстави кои премиерно ќе ги прикаже Младинското драмско студио „Тетар Чин 4 сцена 5“...

Квартет-премиера на Македонскиот народен театар

Во петок, 18-ти, ноември на Мала сцена во Македонскиот народен театар (МНТ) ќе биде изведена претставата „Квартет“ по текст на Роналд Харвуд во режија...

Фокус на едукација и пренесување на know-how на Skopje Design Week

  Центарот за дизајн и иновации „Јавна соба“ (Public Room) од пладневните до доцните вечерни часови е исполнет со дизајнери, претприемачи, презентери и предавачи, како...