МАКФАКС

Култура

Околу 40% од Американците посегнале кон алтернативна медицина

Околу 40% од Американците посегнале кон алтернативна медицина

Култура

Околу 38 проценти од возрасните Американци и 12 насто од децата се лекувалеспоред алтернативна медицина. Околу 38 проценти од возрасните Американци и 12 насто од децата се лекувалеспоред алтернативна медицина.

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Клучен самит на ЕУ

Клучен самит на ЕУ

Култура

Климатско-енергетскиотпакет, Лисабонскиот договор, како и последиците од економската криза, се дел одтемите за кои лидерите на Европската унија(ЕУ), денеска и утре ќе расправаат воБрисел. Климатско-енергетскиотпакет, Лисабонскиот договор, како и последиците

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Помош од 15 млрд долари за автомобилските гиганти

Помош од 15 млрд долари за автомобилските гиганти

Култура

Постигнат е значаен напредок во разговорите за предлогот за помош наавтомобилската индустрија погодена од економската криза, за што најверојатно ќебидат обезбедени 15 милијарди долари. Постигнат е значаен напредок во разговорите

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Врачени Нобеловите награди

Врачени Нобеловите награди

Култура

Нобеловитенагради за книжевност, физика, хемија и медицина, како и наградата заекономија, се врачени денеска во Стокхолм. Нобеловитенагради за книжевност, физика, хемија и медицина, како и наградата заекономија, се врачени денеска

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Предизвикал експлозија бидејќи девојката го напуштила

Предизвикал експлозија бидејќи девојката го напуштила

Култура

Судот во германскиот град Менхенгладбах осуди момче(22) на казна доживотен затвор, бидејќи предизвикало експлозија со смртнипоследици, откако девојката го оставила.

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Годишно загинуваат 830 илјади деца во светот

Годишно загинуваат 830 илјади деца во светот

Култура

Околу 830 илјадидеца годишно во светот ги губат животите во автомобилски несреќи, давење вовода и други слични несреќи. Околу 830

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Најмалку 63 загинати во запален автобус во Индија

Најмалку 63 загинати во запален автобус во Индија

Култура

Најмалку 63 луѓезагинаа во пожарот што изутрината изби во автобус во индиската држава УтарПрадеш, соопшти полицијата. Најмалку 63 луѓезагинаа во

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Исус Христос не се родил на 25. декември, туку на 17. јуни

Исус Христос не се родил на 25. декември, туку на 17. јуни

Култура

Австралиските астрономи тврдат дека ја разрешиле мистеријата на раѓање на ИсусХристос, па докажуваат дека христијаните би требало неговиот роденден да

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Земјите во развој најсклони кон корупција

Земјите во развој најсклони кон корупција

Култура

Земјите во развојсе најмногу склони кон корупција, објави денеска невладината организација „Transparency International“(TI). Земјите во развојсе најмногу склони кон корупција,

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

ЕУ ќе ги забрани обичните сијалици

ЕУ ќе ги забрани обичните сијалици

Култура

Обичните сијалициби требало постепено да се повлекуваат од европскиот пазар од септември иднатагодина и до 2012 да заминат во историјата.

Прочитајте го целиот напис
17.07.2009

Макфакс е-билтен

Email *