Македонските иселеници во Германија со тепачка го прославија Божик

Македонските иселеници во Германија со тепачка го прославија Божик

Божикната прослава на македонските иселеници во Берлин имаше неславен крај, откако забавата ја прекинале триесетина поднапиени и нервозни иселеници кои поради политика прво се скарале, па се истепале.

Дел од учесниците во тепачката „заработиле“ тешки повреди, а меѓу повредените има и неколку жени. Како што велат дел од сведоците на немилиот настан, за среќа не настрадале деца, кои биле во голем број крај бината каде што свирела музиката, а токму таму била и локацијата каде се тепале иселениците./крај/мф

https://www.facebook.com/982931458415818/videos/1357206604321633/