Димитров-Соини: Финска ги поддржува напорите на Македонија за враќање на европската перспектива

Димитров-Соини: Финска ги поддржува напорите на Македонија за враќање на европската перспектива

По посетите на Данска и Шведска, министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска престојуваше во работна посета…

Османи: Германските фондации може да помогнат во изградба на консензус за евроинтеграциите

Османи: Германските фондации може да помогнат во изградба на консензус за евроинтеграциите

Во рамките на посетата на Берлин заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бујар Османи, оствари поединечни…

Русија: Обвинувањата за мешање во внатрешните работи на Македонија се фабрикувани и неосновани

Русија: Обвинувањата за мешање во внатрешните работи на Македонија се фабрикувани и неосновани

Обвинувањата за наводно мешање на Русија во внатрешните работи на Македонија се фабрикувани и неосновани, соопшти руското…