Иванов на работен ручек со амбасадорите од Вишеградската група

Иванов на работен ручек со амбасадорите од Вишеградската група

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, во понеделник, ќе го приреди традиционалниот работен ручек со амбасадорите на земјите – членки на Вишеградската група, акредитирани во Република Македонија.

На средбата ќе присуствуваат амбасадорот на Република Полска, Јацек Мултановски, амбасадорот на Чешката Република, Мирослав Рамеш, амбасадорот на Словачката Република, Мартин Безак и амбасадорот на Унгарија, Ласло Иштван Дукс. /крај/мф