Нимиц: Загрижен сум за ситуацијата во Македонија

Нимиц: Загрижен сум за ситуацијата во Македонија

 

Meдијаторот во грчко-македонскиот спор за името, Метју Нимиц изјавил дека е загрижен за ситуацијата во Македонија

 

„Загрижен сум за ситуацијата во Македонија. Тоа што можам да го истакнам во овој момент е дека состојбата во државата е доведена во висок ризик и опасност со што ќе влијае врз безбедноста и стабилноста на Македонија“, реч Нимиц за Програмата Гласот на народот на Радио Слободна Македонија.

 

Нимиц се надева дека ваквата состојба ќе биде решена и надмината по мирен и демократски пат во рамките на Уставот на Република Македонија.крај/мф/кс