Димитров: Атина сака име во кое ќе има јасна дистинкција меѓу државата Македонија и регионот Македонија во Грција

Димитров: Атина сака име во кое ќе има јасна дистинкција меѓу државата Македонија и регионот Македонија во Грција

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров, во емисијата „Панорама“, што се емитуваше синоќа на бугарската телевизија БНТ1 повтори дека…

Османи: Потребно е целата администрација да ги подготви капацитетите за евентуалните преговори со Унијата

Османи: Потребно е целата администрација да ги подготви капацитетите за евентуалните преговори со Унијата

„Добивме исклучително позитивни пораки од страна на Европската комисија, со кои се валоризира досегашниот напредок во имплементацијата…