МАКФАКС

Општество

Повторно протест на „За заедничка Македонија“ – повторени барањата за нови избори

Повторно протест на „За заедничка Македонија“ – повторени барањата за нови избори

Daily news

Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ во среда попладне, по 59-ти пат низ центарот на Скопје одржа протестен марш, на кој беа повторени барањата за отфрлање на тиранската платформа и одржување

Прочитајте го целиот напис
26.04.2017

Проф. Топузовска-Латовиќ: Се мислам да отворам фризерски салон, младите истражувачи ќе ни го земат лебот

Проф. Топузовска-Латовиќ: Се мислам да отворам фризерски салон, младите истражувачи ќе ни го земат лебот

Daily news

  Професорката при универзитетот „св. Кирил и Методиј“, д-р Марија Топузовска Латковиќ вели дека по презентациите на истражувањата на студентите, помислила да отвори фризерски салон, бидејќи пристапиле многу сериозно и

Прочитајте го целиот напис
26.04.2017

Секој трет млад мигрира – Одливот на мозоци стана загрижувачки феномен

Секој трет млад мигрира – Одливот на мозоци стана загрижувачки феномен

Daily news

Истражувањето во областа на младинските политики, како дел од проектот Градење на следната генерација младински лидери, го претстави Самет Шабани на тема „Ефектот на етичката клима во јавните институции на

Прочитајте го целиот напис
26.04.2017

Студентска пракса задолжителна, но со многу аномалии

Студентска пракса задолжителна, но со многу аномалии

Daily news

  Невработеноста на младите, тема на Младинскиот образовен форум, кои истружуваа зошто младите си одат од државата. Тие се обиделе со менторите да опфатат некои од елементите, а адресирани се

Прочитајте го целиот напис
26.04.2017

На 23 мај ново рочиште за „Маѓар Телеком“ во Македонија

На 23 мај ново рочиште за „Маѓар Телеком“ во Македонија

Daily news

Иако обвинетите Атила Сендреи, Ролф Плат и Золтан Кишјакус, кои се товарат за злоупотреба на службената положба, шест години се

Прочитајте го целиот напис
26.04.2017

Oралната контрацепција и натаму не е на позитивната листа во Македонија

Oралната контрацепција и натаму не е на позитивната листа во Македонија

Daily news

  Државата ја заборави „Стратегијата за сексуално и репродуктивно здравје 2010-2020“. Владата и министерствата заборавија да работат на унапредување на

Прочитајте го целиот напис
26.04.2017

Педесетина деца во посетна на езерската полиција

Педесетина деца во посетна на езерската полиција

Општество

  Педесетина деца од детската градинка „Лихнида“ денеска ја посетија полициската станица за граничен надзор – Охридско Езеро. Со активностите

Прочитајте го целиот напис
26.04.2017

Собир за децата со пречки во развојот – Боки 13: Ќе бидам гласен, доста е од политички будалаштини

Собир за децата со пречки во развојот – Боки 13: Ќе бидам гласен, доста е од политички будалаштини

Daily news

Претседателот на Меѓународната асоцијација за човекови и малцински права, Бојан Јовановски, ака Боки 13, презеде нова иницијатива, овој пат за

Прочитајте го целиот напис
26.04.2017

Борби со кучиња во Охрид: Арнаудов: Немоќни сме, полицијата е вмешана – Се спроведуваат ли законите?

Борби со кучиња во Охрид: Арнаудов: Немоќни сме, полицијата е вмешана – Се спроведуваат ли законите?

Daily news

Пред една недела невладени организации и граѓаните протестираа против труењето на животни и забрана за продажба на отровните супстанци. По

Прочитајте го целиот напис
25.04.2017

Час и половина марширање, скандирање и обраќање без нови пораки – Заврши протестот на „За заедничка Македонија“

Час и половина марширање, скандирање и обраќање без нови пораки – Заврши протестот на „За заедничка Македонија“

Daily news

Пред седиштето на СДСМ, предводниците на протестите за „За заедничка Македонија“, повторно се обратија на граѓаните, објаснувајќи дека оваа партија

Прочитајте го целиот напис
25.04.2017

Макфакс е-билтен

Email *