МАКФАКС

Општество

Жолчна расправа во МАНУ за политичката ситуација во земјата и албанската платформа

Жолчна расправа во МАНУ за политичката ситуација во земјата и албанската платформа

Македонија

Македонската академија на науките и уметностите(МАНУ) во вторник го одржа 50-то Годишно собрание, на кое се разви жолчна расправа за политичка ситуација во земјата и платформата на албанските партии.  

Прочитајте го целиот напис
14.03.2017

Двајца пациенти починале во дефектно возило на итна помош

Двајца пациенти починале во дефектно возило на итна помош

Општество

Двајца пациенти од Крива Паланка починале во амбулантно возило што возело кон Скопје, а на кое му откажале сопирачките. Во возилото се наоѓале еден 40 годишен маж кој се жалел

Прочитајте го целиот напис
13.03.2017

Јапонија ќе инвестира 368.626 евра помош за проекти во Македонија

Јапонија ќе инвестира 368.626 евра помош за проекти во Македонија

Општество

Амбасадата на Јапонија во Скопје во понеделник ќе потпише шест грант договори со македонски институции кои ќе обезбедат вкупно 368.626 евра помош за проекти во Македонија. Проектите се финансирани од

Прочитајте го целиот напис
13.03.2017

Одржан традиционалниот „Виенски бал“ во Скопје

Одржан традиционалниот „Виенски бал“ во Скопје

Општество

Под покровителство на Амбасадата на Република Австрија во Република Македонија, а во организација на Здружението за културна соработка „Јохан Штраус“, во сабота вечер во Скопје се одржа традиционалниот „Виенски бал“.

Прочитајте го целиот напис
12.03.2017

Жбогар: Добро функционирачка јавна администрација е предуслов за транспарентно и ефективно владеење

Жбогар: Добро функционирачка јавна администрација е предуслов за транспарентно и ефективно владеење

Општество

  Граѓанската алијанса за транспарентност спроведе истражување поддржано од Европската унија, ФООМ, и Евротинк Центар за европски стратегии за знаење

Прочитајте го целиот напис
10.03.2017

Јапонија ќе инвестира 368.626 евра помош за проекти во Македонија

Јапонија ќе инвестира 368.626 евра помош за проекти во Македонија

Општество

Амбасадата на Јапонија во Скопје на 13 март 2017 година ќе потпише шест грант договори со македонски институции кои ќе

Прочитајте го целиот напис
10.03.2017

Значително е намалено загадувањето на Преспанското Езеро

Значително е намалено загадувањето на Преспанското Езеро

Општество

Потребни беа 15 години и 15 милиони долари ова да се случи, но конечно, по неколку децениско нарушување, се обновува

Прочитајте го целиот напис
09.03.2017

Затворање на Вечерите на женски права

Затворање на Вечерите на женски права

Македонија

  Последниот ден од Вечерите на женски права нуди работилница за трансакциска анализа во организација на Македонска асоцијација за трансакциска

Прочитајте го целиот напис
09.03.2017

Во 35 општини во Македонија нема матични гинеколози

Во 35 општини во Македонија нема матични гинеколози

Македонија

  Во 35 општини во Македонија нема матични гинеколози, а во 29 општини нема доволен број на матични гинеколози, соопштија

Прочитајте го целиот напис
08.03.2017

На Денот на жената се бара пристап до правда за жртвите на семејно насилство

На Денот на жената се бара пристап до правда за жртвите на семејно насилство

Македонија

  Здружението за еманципација, солидарност и еднаквост на жените -ЕСЕ, изразува загриженост за лимитираниот прогрес на државата на полето на

Прочитајте го целиот напис
08.03.2017

Макфакс е-билтен

Email *