МАКФАКС

Македонија

Имер Селмани, успешен бизнисмен и политичар

Имер Селмани, успешен бизнисмен и политичар

Политика

Имер Селмани, дипломиран доктор по медицина, кој нема ни еден ден работено како лекар, успешен бизнисмен, поранешен градоначалник и министер за здравство, кандидат за претседател  на државата од Нова Демократија

Прочитајте го целиот напис
21.03.2009

Во април почнува процесот "Изгрев"

Во април почнува процесот "Изгрев"

Македонија

Никој од 15-мината обвинети за аферата Изгрев не е од Македонската Православна Црква. Во април во Кривичниот суд во Скопје ќе им се суди на браќата Миладинови, струшките судијки, стечајната

Прочитајте го целиот напис
21.03.2009

Изборен молк

Изборен молк

Политика

Денеска гласаат 529 внатрешно раселени лица во Скопје и во Куманово, како и 1971 лице на издржување на затворска или притворска казна. Ќе гласаат и болните и немоќните кои се

Прочитајте го целиот напис
21.03.2009

Поради силниот снег отежнат патнионот и авионскиот сообраќај

Поради силниот снег отежнат патнионот и авионскиот сообраќај

Македонија

Сообраќајот на патниот правец Маврови Анови Дебар го блокираа дваесетина одрони од карпи и лавини од снег, а екипите на „Македонија пат“ преземаат мерки за расчистување на патот Поради интензивните

Прочитајте го целиот напис
21.03.2009

Анкета на Форум: Иванов прв, изборите во тензична атмосфера

Анкета на Форум: Иванов прв, изборите во тензична атмосфера

Политика

Читателите на Форум најголеми шанси на претседателските избори му даваат на Ѓорге Иванов, за кого гласале речиси двојно повеќе од

Прочитајте го целиот напис
21.03.2009

Стевче и копиљарката

Стевче и копиљарката

Политика

Никој не може да гради сопствен успех уривајќи туѓ! Обидот Стевче Јакимовски да направи comeback како градоначалник на општина Карпош

Прочитајте го целиот напис
21.03.2009

Иванов: Европскиот идеал е и македонски идеал

Иванов: Европскиот идеал е и македонски идеал

Политика

Патот кон Европа, е и пат за македонскиот идентитет, култура и јазик, а од нив во името на народот, никој

Прочитајте го целиот напис
20.03.2009

Македонија со Селмани во ЕУ и НАТО?

Македонија со Селмани во ЕУ и НАТО?

Политика

Визијата на Селмани за да ја внесе Македонија во ЕУ и НАТО, препозната од граѓаните на земјава, па тој очекува

Прочитајте го целиот напис
20.03.2009

Дежурни подрачни одделенија на Министерството за правда

Дежурни подрачни одделенија на Министерството за правда

Политика

Министерството за правда и подрачните одделенија, на денот на претседателските и локалните избори, во недела, ќе се организираат дежурства Граѓаните

Прочитајте го целиот напис
20.03.2009

НД: Ако нема фер избори, сите губат

НД: Ако нема фер избори, сите губат

Политика

Нова демократија смета дека ако има фер и демократски избори сите ќе бидат добитници, но ако се случат инциденти, сите

Прочитајте го целиот напис
20.03.2009

Макфакс е-билтен

Email *