МАКФАКС

Политика

ВМРО-ДПМНЕ: Народот бара предвремени парламентарни избори

ВМРО-ДПМНЕ: Народот бара предвремени парламентарни избори

Daily news

Народот на 11-ти декември не гласаше за бинационална држава. Народот не гласаше за двојазичност, за менување на химна, за менување на знаме и на име, велат од ВМРО-ДПМНЕ. „Криминогениот СДС

Прочитајте го целиот напис
23.04.2017

СДСМ: Мора да постапуваме мудро бидејќи имаме работа со неразумни политичари

СДСМ: Мора да постапуваме мудро бидејќи имаме работа со неразумни политичари

Daily news

Неразумниот Груевски го блокира целиот државен систем, мнозинството ќе ги заштити државните интереси и ќе ја спроведе граѓанската волја, велат од СДСМ. „Бидејки се работи за неразумни политичари како Груевски

Прочитајте го целиот напис
23.04.2017

Груевски да ја прифати волјата на народот и да напушти мирно власта!

Груевски да ја прифати волјата на народот и да напушти мирно власта!

Daily news

Никола Груевски и ВМРО-ДПМНЕ мора да прифатат дека се опозиција и достоинствено да ја напуштат власта, што ја узурпираат четири месеци досега, без дозвола на граѓаните. Ова се вели во

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

Јовановски: СДС мора да престане да води антимакедонска политика

Јовановски: СДС мора да престане да води антимакедонска политика

Daily news

СДС мора да престане да води антимакедонска политика и да се пазари со националните и државни интереси само и само да се добере на власт по секоја цена, рече во

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

ВМРО-ДПМНЕ: Ако ММФ и СБ не веруваа во владините политики, немаше да поддржат 1,5 млрд. евра вредни проекти

ВМРО-ДПМНЕ: Ако ММФ и СБ не веруваа во владините политики, немаше да поддржат 1,5 млрд. евра вредни проекти

Daily news

ММФ и Светска Банка јасно истакнаа дека македонската економија е стабилна и покрај кризата која ја предизвика СДС, се вели

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

СДСМ: И Богов призна штети врз економијата

СДСМ: И Богов призна штети врз економијата

Daily news

Само нова одговорна Влада е решение за лошата економска ситуација во којашто се наоѓаат граѓаните и Република Македонија. Тоа го

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

Манчевски: Контрадикторно е да бараш нови избори без избран претседател на Собрание

Манчевски: Контрадикторно е да бараш нови избори без избран претседател на Собрание

Daily news

Барањето за нови избори го оценувам како многу контрадикторно, затоа што, за да може да се распишат нови избори треба

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

Манчевски: Трајановски веднаш да преземе мерки против директорот на ЈП „Водовод и канализација“

Манчевски: Трајановски веднаш да преземе мерки против директорот на ЈП „Водовод и канализација“

Daily news

Бараме Коце Трајановски веднаш да преземе мерки против директорот на ЈП „Водовод и канализација“, кој има невалидна диплома. Коце Трајановски

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

Николовски: На земјоделците мора да им се помогне

Николовски: На земјоделците мора да им се помогне

Daily news

Тука сме да ја пратиме пораката дека на овие луѓе мора да им се помогне. Мнозинството во Парламентот ќе ја

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

СДСМ: Поттикнувањето тензии меѓу граѓаните е казниво дело

СДСМ: Поттикнувањето тензии меѓу граѓаните е казниво дело

Daily news

Поттикнувањето тензии меѓу граѓаните и активностите против државните интереси се тешко погазување на Уставот и законите на Република Македонија и

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017
1 2 3 899

Макфакс е-билтен

Email *