МАКФАКС

Региони

Прилеп ќе ја добие првата фабрика за секундарна селекција на отпад во Македонија

Прилеп ќе ја добие првата фабрика за секундарна селекција на отпад во Македонија

Daily news

  Кај депониjата Алинци во Прилеп  ќе никне првата фабрика за секундарна селекција на отпад во Македонија. „Веќе се расчистува теренот каде треба да се гради фабриката. Вкупната инвестиција за

Прочитајте го целиот напис
30.04.2017

Прилеп домаќин на државниот натпревар по Народна техника

Прилеп домаќин на државниот натпревар по Народна техника

Daily news

  Во организација на Народна техника на Македонија и Сојузот за техничка култура, а со поддршка на Министерството за обазование и наука денеска во ОУ „Блаже Конески“ се оддржа 54-тиот

Прочитајте го целиот напис
29.04.2017

Грција се обидува да привлече кинески туристи

Грција се обидува да привлече кинески туристи

Daily news

  Првиот брод со кинески туристи ќе отплови од грчкиот град Пиреја,  а тоа е важен момент за грчката туристичка индустрија, пренесува Neos Kosmos.   Крстарењето ќе трае четири дена,

Прочитајте го целиот напис
29.04.2017

Кара: Задоволство е да се биде во Жупа, родното место на Ататурк

Кара: Задоволство е да се биде во Жупа, родното место на Ататурк

Региони

  Задоволство е да се престојува Коџаџик , Центар Жупа , родното место на родителите на творецот на современа Турција , Кемал Мустафа Ататурк . Оваа го изјави новата амбасадорка

Прочитајте го целиот напис
27.04.2017

Студенчишко Блато останува строго заштитена зона

Студенчишко Блато останува строго заштитена зона

Daily news

Извојувана уште една граѓанска битка: урбаниот блок 17.1 Студенчишко Блато останува строго заштитена зона додека не се изработи студија за

Прочитајте го целиот напис
27.04.2017

Водата во Кочанска Река е загадена

Водата во Кочанска Река е загадена

Daily news

Водата на Кочанска Река е загадена од непозната материја во делот на Горни Подлог. Водата се користи за наводнување на

Прочитајте го целиот напис
26.04.2017

Иницијативата „Спас за Валандово“ бара референдум, мислење за отворањето на рудникот Казандол

Иницијативата „Спас за Валандово“ бара референдум, мислење за отворањето на рудникот Казандол

Daily news

  Иницијативата „Спас за Валандово“ побара од Советот на општината Валандово јавна седница со присуство на граѓаните во соодветен простор

Прочитајте го целиот напис
25.04.2017

Градоначалникот на Гевгелија дециден – резултатите од референдумот мора да се почитуваат

Градоначалникот на Гевгелија дециден – резултатите од референдумот мора да се почитуваат

Daily news

Градоначалникот на општина Гевгелија Иван Франгов за Макфакс изјави дека референдумот е облигаторен за локалната самоуправа и дека истиот мора

Прочитајте го целиот напис
24.04.2017

Одбележана Томина недела во прилепско Беровци

Одбележана Томина недела во прилепско Беровци

Daily news

Со Божествена литургија која се одржа во црквата Христово Воскресение во прилепското село Беровци денеска беше одбележана неделата на Св.

Прочитајте го целиот напис
23.04.2017

Гевгеличани на референдум решаваат дали сакаат рудници

Гевгеличани на референдум решаваат дали сакаат рудници

Daily news

Точно 19 300 граѓани на Гевгелија Во недела ќе се изјаснуваат на референдум, за прашањето „Дали сте за или против

Прочитајте го целиот напис
23.04.2017
1 2 3 233

Макфакс е-билтен

Email *