ЗЕЛС бара што побргу да се распишат локалните избори – општините мораат нормално да функционираат

ЗЕЛС бара што побргу да се распишат локалните избори – општините мораат нормално да функционираат

 

Управниот одбор на ЗЕЛС, во петокот ги запозна  присутните градоначалници и советници  дека  на 15 мај им завршува мандатот.

 

Затоа бараат од државните и политичките фактори што побрзо да ги распишат локалните избори, бидејќи со тоа се нарушува нормалното функционирање на институциите, кои се во надлежност на Општините, како на пример, училишта, градинки, културни установи и јавните претпријатија. крај/мф/кс