МАКФАКС

Најдени четворица планинари што се изгубиле на Орле, по петтиот се трага

Најдени четворица планинари што се изгубиле на Орле, по петтиот се трага
02.03.2017, 12:19

 

Пет планинари од Скопје се изгубиле на планината Вишештица, обидувајќи се да се искачат на врвот Орле, кај Тиквешкото езеро, од кои четворица биле најдени по потрага со хеликоптер, а по петиот планинар се трага.

Имено, во средата околу 14.00 часот во полициска станица Кавадарци примено е известување дека пет лица, кои планинареле на врвот Орле кај село Галиште, се изгубиле.

Едно од лицата веќе два дена било одвоено од групата, додека четирите лица биле без храна и вода. Во потрага по лицата биле вклучени екипа од Единицата за специјални задачи со хеликоптер со цел нивно пронаоѓање, при што четири лица се пронајдени, а се работи за Н.Б. (33), Б.И. (28), П.Т. (19) и К.Ѓ. (30), сите од Скопје.

Се преземаат мерки за пронаоѓање на петото лице./крај/со/бб

No Posts Found

Поврзани написи

Макфакс е-билтен

Email *