„Совест“ до Валентино Димитровски: Манипулациите со обвинување за шовинизам, не може да се посилни од законот

„Совест“ до Валентино Димитровски: Манипулациите со обвинување за шовинизам, не може да се посилни од законот

„Од било каде да тргнеме, секогаш стигнуваме до истото: ненадејното, молкум и “одозгора“ веќе стокмената далавера за…

Јаневски: Карневалџиите знаат најдобро како се рушат бариерите и како се бришат границите меѓу земјите и народите

Јаневски: Карневалџиите знаат најдобро како се рушат бариерите и како се бришат границите меѓу земјите и народите

Традиционално и оваа година, пред почетокот на маскенбалот, вчеравечер се одржа карневалско дружење на гостите од странство…