МАКФАКС

Региони

Порибено езерото Гратче во Кочани

Порибено езерото Гратче во Кочани

Daily news

Во саботата беше реализирано третото порибување на езерото Гратче од страна на членовите на спортско риболовното здружение „Кочански рибар“ Во езерото беа пуштени 180 килокрами матичен крап, истото здружение пред

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

Гевгеличани на референдум во недела ќе се изјаснат дали сакаат рудници

Гевгеличани на референдум во недела ќе се изјаснат дали сакаат рудници

Daily news

Точно 19 300 граѓани на Гевгелија на 23 април ќе се изјаснуваат на референдум, за прашањето „Дали сте за или против отворање нa рудници на металични суровини кај Коњско“. Одлуката

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

ДОМ во Битола и Прилеп за подготовка за локални избори

ДОМ во Битола и Прилеп за подготовка за локални избори

Daily news

  Делегација од ДОМ со претседателката Лилјана Поповска и пратеничката Маја Морачанин ги посети Битола и Прилеп за подготовка за локалните избори. Со општинските организации разговараа за политичката ситуација и

Прочитајте го целиот напис
21.04.2017

Нови линии во јавниот превоз во Прилеп

Нови линии во јавниот превоз во Прилеп

Daily news

По долгогодишно барање, граѓаните на Прилеп добија нови автобуски линии на неколку релации во градот и населените места во близина.Линија за населбата Тризла, каде живее ромското население, линија за населбите

Прочитајте го целиот напис
21.04.2017

По втор пат „Топкарија“ во Прилеп

По втор пат „Топкарија“ во Прилеп

Daily news

Низ забава, игра и песна, а во организација на ООУ „Блаже Конески“ со поддршка на локалната самоуправа, градот под Марковите

Прочитајте го целиот напис
20.04.2017

Потпишан меморандум за соработка меѓу ЈП „ПОЦ“ и ДПН Градски паркинзи од Битола

Потпишан меморандум за соработка меѓу ЈП „ПОЦ“ и ДПН Градски паркинзи од Битола

Daily news

Директорот на ЈП „Паркинзи на Општина Центар“, Саша Богдановиќ и раководителот на ДПН Градски паркинзи ДООЕЛ Битола, Иле Колчакоски, денеска

Прочитајте го целиот напис
19.04.2017

Послаб земјотрес почувствуван во Охрид и околината

Послаб земјотрес почувствуван во Охрид и околината

Daily news

Послаб земјотрес беше регистриран во среда претпладне во Охрид и околината. „Овoj земјотрес се случи во 11 часот и 42

Прочитајте го целиот напис
19.04.2017

Велигденска средба на намесникот и муфтијата во Дебар

Велигденска средба на намесникот и муфтијата во Дебар

Daily news

  Дебар беше и останува пример за соживот и толеранција на првославното и муслиманското население, беше оценето на велигденската средба

Прочитајте го целиот напис
18.04.2017

Охрид ЅОЅ, Е.Д.Е.Н. и Еко свест: УНЕСКО препорачува да се запре со спорните инфраструктурни проекти

Охрид ЅОЅ, Е.Д.Е.Н.  и Еко свест: УНЕСКО препорачува да се запре со спорните инфраструктурни проекти

Daily news

Граѓанската иницијатива Охрид ЅОЅ, заедно со Здружението за заштита на животни и животна средина Е.Д.Е.Н. и Центарот за истражување и

Прочитајте го целиот напис
13.04.2017

Прилеп лидер во Македониja и регионот за развој на алтернативниот спортски туризам

Прилеп лидер во Македониja и регионот за развој на алтернативниот спортски туризам

Daily news

Прилеп стана Центар за развој на екстремните спортови, не само во Македонија, туку и во поширокиот регион. Алтернативниот спортски туризам

Прочитајте го целиот напис
12.04.2017

Макфакс е-билтен

Email *