Општина Гевгелија: Намерата е јасна, проектот за гевгелискиот водовод треба да биде стопиран поради локалните избори

Општина Гевгелија: Намерата е јасна, проектот за гевгелискиот водовод треба да биде стопиран поради локалните избори

Демантот на Министерството за транспорт на прес- конференцијата на градоначалникот на општина Гевгелија, Иван Франгов, во кое тие признаваат дека тендерот е стопиран, во суштина покажува дека самото Министерство се демантира и покажува кој ја говори вистината, во овој случај, а кој манипулира, се вели…

Со проект на ЕУ и УНДП од 4,3 милиони евра, ќе се подобрува менаџирањето со природните ресурси во заштитените подрачја

Со проект на ЕУ и УНДП од 4,3 милиони евра, ќе се подобрува менаџирањето со природните ресурси во заштитените подрачја

Инвестирањето во заштитата на природата носи економски придобивки за општините. Во таа насока е проектот финансиран од Европската…