21/01/2017

Фрлени дополнителни 120 тони сол низ скопските улици

Дополнителни 120 тони сол се фрлени во четврток на градските булевари и улици. Сите булевари и улици кои се во надлежност на Градот Скопје...

Скопска зимска идила – галерија

Снегот и ниските температури годинава им зададоа многу проблеми на надлежните служби, но и покрај тоа, никој не останува рамнодушен на белата убавина, особено...

Ноќеска фрлени 155 тони сол, апел и до граѓаните да го чистат снегот пред...

Екипите на зимската служба на Град Скопје во текот на изминатата ноќ и до 7 часот сабајле фрлија 155 тони сол на градските...

Фрлени 140 тони сол на градските улици и булевари

  Екипите на зимската служба на Град Скопје во текот на изминатата ноќ  и до 13 часот фрлија 140 тони сол на градските булевари и...

Град Скопје ќе ги донира планираните средства за новогодишната прослава за нов пункт за...

  Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и претседалелот  на Советот на Град Скопје, Ирена Мишева, во средата го посетија Пунктот и Прифатилиштето за бездомни...

Трајановски го посети пунктот за бездомни лица во Момин Поток

  Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и претседателот на Советот на Град Скопје, Ирена Мишева, го посетија пунктот и прифатилиштето за бездомни лица, лоциран...

Зимската служба интензивно расчистува на терен

  Екипите на зимската служба на Град Скопје интензивно работат на терен на расчистување на градските улици и булевари и истите во моментов се расчистени...

Фрлени 113 тони сол на градските улици и булевари

  Екипите на зимската служба на Град Скопје во текот на изминатита  ноќ фрлија 113 тони сол на градските булевари и улици, особено на критичните...

Паркот „Нирнберг“ во Ново Лисиче ќе добие автоматски систем за наводнување

Паркот „Нирнберг“ во Ново Лисиче претстојново лето ќе добие автоматски систем за наводнување. Имено, Општина Аеродром деновиве објави тендер за изградба на систем за наводнување...

Зимските служби на терен, фрлени 50 тони сол на градските улици и булевари

  Екипите на зимската служба на Град Скопје се на терен и го расчистуваат снегот од градските булевари и улици, каде од почетокот на врнежите...