МАКФАКС

Скопје

Град Скопје: Се проверува валидноста на дипломата на директорот на ЈП „Водовод и канализација“

Град Скопје: Се проверува валидноста на дипломата на директорот на ЈП „Водовод и канализација“

Daily news

Градот Скопје веднаш по изнесените наоди во јавноста на одредени организации, започна постапка на проверка на валидноста на дипломата на директорот на ЈП „Водовод и канализација“, Александар Атанасов во соодветните

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

Спортски игри за пензионерите во Аеродром

Спортски игри за пензионерите во Аеродром

Daily news

Пензионерските спортски игри ќе се одржат во сабота и недела пред пензионерскиот дом „Јане Сандански“. Пензионерите од Ново Лисиче и Аеродром за спортско-рекреативните игра се подготвувале во парковите и игралиштата

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

Ролер-трката се одржа по шестипат

Ролер-трката се одржа по шестипат

Daily news

  Под мотото „Возиме кон иднината“, по шестипат се одржа „Ролер-трката 2017“ во која учествуваа ученици од училиштата од градот и околните населени места. Стартната позиција на трката беше пред

Прочитајте го целиот напис
21.04.2017

Дупките во општина Цнетар пополнети со цвеќе

Дупките во општина Цнетар пополнети со цвеќе

Daily news

Од граѓанската иницијатива „Центар сака да дише“ на градоначалникот Жерновски му „подарија“ цвеќиња со кои сакаат да го потсетат дека треба нешто и да сработи во својот мандат. Тие поставија

Прочитајте го целиот напис
20.04.2017

Општина Кисела Вода: Легализирани 5.387 дивоградби

Општина Кисела Вода: Легализирани 5.387 дивоградби

Daily news

Општина Кисела Вода во четврток додели 51 решение за легализација на дивоизградени објекти. Со тоа, од досега поднесените 13.855 барања,

Прочитајте го целиот напис
20.04.2017

Ролерската трка по шести пат низ улиците на Скопје

Ролерската трка по шести пат низ улиците на Скопје

Daily news

Под мотото „Возиме кон иднината“, по шести пат Град Скопје и ЈУ„Детскиот културен центар-Карпош“ ја организираат „Ролер трката 2017“. Целта

Прочитајте го целиот напис
20.04.2017

Центар: Предност при уписите во градинките ќе имаат жителите на општина Центар

Центар: Предност при уписите во градинките ќе имаат жителите на општина Центар

Daily news

Предност за аплицирање во трите градинки на територијата на општина Центар ќе имаат децата чии родители се жители на оваа

Прочитајте го целиот напис
20.04.2017

Поликлиника Ченто поплавена

Поликлиника Ченто поплавена

Daily news

Во просториите на Поликлиниката Ченто веќе со денови има големи количества вода кои шират смрдеа во ординациите што предизвикува револт

Прочитајте го целиот напис
19.04.2017

Почна пролетната дератизација во Општина Аеродром

Почна пролетната дератизација во Општина Аеродром

Daily news

Деновиве во Општина Аеродром почна пролетната дератизација. На подрачјето на целата општина ќе се опфатат 3.000 шахти со 9.000 мамци,

Прочитајте го целиот напис
19.04.2017

Град Скопје: Пред ГТЦ се исечени исушени грмушки, а не дрвја

Град Скопје: Пред ГТЦ се исечени исушени грмушки, а не дрвја

Daily news

Искастрени се неколку грмушки од видот taxus baccata, а не дрвја како што наведоа неколку интернет портали и сега Општина

Прочитајте го целиот напис
18.04.2017
1 2 3 282

Макфакс е-билтен

Email *