МАКФАКС

Скопје

Општина Центар ги поништи спорните ДУП-ови што доведоа до насилства во 2013 година

Општина Центар ги поништи спорните ДУП-ови што доведоа до насилства во 2013 година

Скопје

Општина Центар во среда ги поништи деталните урбанистички планови кои беа на дневен ред на седницата на Советот во 2013 година, која беше прекината по насилните протести пред општинските бараки.

Прочитајте го целиот напис
22.03.2017

Поставен еколошки билборд во центарот на Скопје

Поставен еколошки билборд во центарот на Скопје

Скопје

Еколошки билборд – комбинација од васкуларни растенија и мовови кои креираат симбиоза, заедно функционираат и придонесуваат за прочистување на амбиентниот воздух, беше поставен во центарот на Скопје. Билбордот е подарок

Прочитајте го целиот напис
22.03.2017

Се одбележува Светскиот ден на водата

Се одбележува Светскиот ден на водата

Македонија

  Институтот за јавно здравје ќе го одбележи Светскиот ден на водата 2017 година, во среда пред Дом на АРМ, од 10.30 до 14 часот со Саем на вода. Граѓаните

Прочитајте го целиот напис
22.03.2017

ВМРО-ДПМНЕ не гласаше против одлуката за запирање на изградбата на улицата на кејот „13 Ноември“

ВМРО-ДПМНЕ не гласаше против одлуката за запирање на изградбата на улицата на кејот „13 Ноември“

Скопје

  ВМРО-ДПМНЕ има целосно разбирање за волјата на граѓаните и затоа не гласаше против одлуката за запирање на изградбата на улицата на Кејот „13 Ноември“, велат од партијата.   „Единствено

Прочитајте го целиот напис
21.03.2017

Град Скопје: Луна Паркот ќе се протега на истата површина и нема да се уништува зеленило

Град Скопје: Луна Паркот ќе се протега на истата површина и нема да се уништува зеленило

Скопје

Луна Паркот ќе се протега на истата површина како и досега и нема да се зазема и уништува зеленило во

Прочитајте го целиот напис
21.03.2017

Проект „Исправи се“ на општина Центар за здрав рбетен столб кај основците

Проект „Исправи се“ на општина Центар за здрав рбетен столб кај основците

Скопје

Симболично, на првиот ден од пролетта, општина Центар го започна проектот “Исправи се“. Со овој проект, 1.111 ученици од прво

Прочитајте го целиот напис
21.03.2017

Кејот останува шеталиште – нема да се гради улица

Кејот останува шеталиште – нема да се гради улица

Скопје

  Нема да се гради улица за интересите на бизнис партнерите на Никола Груевски во Центарот на Скопје. Кејот и

Прочитајте го целиот напис
21.03.2017

Градот Скопје е меѓу трите европски града со најдобра одржлива мобилност

Градот Скопје е меѓу трите европски града  со најдобра одржлива мобилност

Македонија

  Градот Скопје е меѓу трите европски града со најдобри решенија за одржлива мобилност, заедно со градовите Лисабон (Португалија) и

Прочитајте го целиот напис
21.03.2017

Жителите на Ѓорче Петров се жалат од кучиња скитници, надлежните не превземаат ништо

Жителите на Ѓорче Петров се жалат од кучиња скитници, надлежните не превземаат ништо

Скопје

  „Деновиве бевме сведоци на четиригодишно момче кое беше нападнато од кучиња и подлегна на повредите, а ова е секојдневната

Прочитајте го целиот напис
21.03.2017

Општина Центар одлучи наместо сервисна улица на Кеј да има зеленило, клупи, чешми…

Општина Центар одлучи наместо сервисна улица на Кеј да има зеленило, клупи, чешми…

Скопје

Наместо сервисна улица на кејот на реката Вардар, преку која требаше да биде обезбеден пристап до објектот на Телеком, советниците

Прочитајте го целиот напис
20.03.2017
1 2 3 276

Макфакс е-билтен

Email *