МАКФАКС

Скопје

Град Скопје: Изградбата на пристапната улица е предвидена со ДУП од општина Центар донесен во 2012-та година

Град Скопје: Изградбата на пристапната улица е предвидена со ДУП од општина Центар донесен во 2012-та година

Скопје

  Градот Скопје сака да ја информира јавноста дека изградбата на оваа пристапна улица со посебен сообраќаен режим е предвидена со Детален урбанистички план донесен од Општина Центар во 2012

Прочитајте го целиот напис
19.03.2017

Општина Центар ги сопре градежните активности на кејот на Вардар

Општина Центар ги сопре градежните активности на кејот на Вардар

Скопје

  Овластен градежен инспектор на општина Центар, по налог на градоначалникот Андреј Жерновски, излезе на терен за да ја констатира фактичката состојба со почетокот на градењето на улицата на кејот

Прочитајте го целиот напис
19.03.2017

Продолжува акцијата за асфалтирање на оштетените улици во Инџиково

Продолжува акцијата за асфалтирање на оштетените улици во Инџиково

Скопје

  Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, градоначалникот на Општина Гази Баба, Тони Трајковски и директорот на ЈП „Улици и патишта“, Синиша Ивановски, во саботата го посетија населеното место Инџиково,

Прочитајте го целиот напис
18.03.2017

Промовиран Парк на македонско-унгарско пријателство

Промовиран Парк на македонско-унгарско пријателство

Скопје

Паркот во населбата Триангла, каде се поставени спомен плочите на познатиот композитор Франц Лист и лидерот на револуционерната борба за демократија и слобода на Унгарија Лајош Кошут, се промовираше во

Прочитајте го целиот напис
17.03.2017

Близу 300 барања во Скопје за субвенционирање на купување печки на пелети

Близу 300 барања во Скопје за субвенционирање на купување печки на пелети

Скопје

  На јавниот повик за надоместување на дел од трошоците на граѓаните на подрачјето на град Скопје за купување печки

Прочитајте го целиот напис
17.03.2017

Нов покрив за станбена зграда во Козле

Нов покрив за станбена зграда во Козле

Скопје

Нов покрив на својот колективен објект во должина од 877 м2 ќе биде поставен на станбена зграда во скопската населба

Прочитајте го целиот напис
13.03.2017

Изградени сообраќајни острови долж булеварот Партизански одреди

Изградени сообраќајни острови долж булеварот Партизански одреди

Скопје

Сообраќајни острови се изградени по должината на булеварот Партизански одреди, и тоа на вкрстувањето на овој булевар со улицата Аминта

Прочитајте го целиот напис
10.03.2017

„Водовод и канализација“ се сели во новата барокна зграда

„Водовод и канализација“ се сели во новата барокна зграда

Македонија

  ЈП Водовод и канализација – Скопје, од понеделник, се преместува во новата Управна зграда, па затоа викендов ќе работат

Прочитајте го целиот напис
10.03.2017

Трајановски оствари средба со турската амбасадорка Кара

Трајановски оствари средба со турската амбасадорка Кара

Скопје

  Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, во четврток во оствари средба со турскат амбасадорка Тулин Еркал Кара, при што

Прочитајте го целиот напис
09.03.2017

(Галерија) Меѓународниот ден на жената 8 Март во врнежливото Скопје

(Галерија) Меѓународниот ден на жената 8 Март во врнежливото Скопје

Македонија

  Меѓународниот ден на жената 8 Март се прославува во сите градови во светот, а врнежливото Скопје не ги поколеба

Прочитајте го целиот напис
08.03.2017

Макфакс е-билтен

Email *