RSS

RSS: Макфакс
Претплатете се на RSS (Real Simple Syndication) каналите на Макфакс за да добивате вести директно на вашиот компјутер!

За да прегледате еден РСС канал на вашиот РСС агрегатор:
1. Ископирајте ја урл кратенката која соодветствува со темата која ве интересира.
2. Префрлете го урл-то на вашиот читач.

Запомнете: со пристaпот до RSS каналите на Макфакс, вие се согласувате со нашите услови за користење.

Категории Подкатегории Url
Сите категории http://makfax.com.mk/feed/
Македонија http://makfax.com.mk/makedonija/feed/
Општество http://makfax.com.mk/makedonija/opstestvo/feed/
Политика http://makfax.com.mk/makedonija/politika/feed/
Надворешна Политика http://makfax.com.mk/makedonija/nadvoresna-politika/feed/
Региони http://makfax.com.mk/makedonija/regioni/feed/
Дијаспора http://makfax.com.mk/makedonija/dijaspora/feed/
Скопје http://makfax.com.mk/makedonija/skopje/feed/
Свет http://makfax.com.mk/svet/feed/
Вести http://makfax.com.mk/svet/vesti/feed/
Регион http://makfax.com.mk/svet/region/feed/
Европа http://makfax.com.mk/svet/evropa/feed/
Економија http://makfax.com.mk/ekonomija/feed/
Берзи http://makfax.com.mk/ekonomija/berzi/feed/
Компании http://makfax.com.mk/ekonomija/kompanii/feed/
Анализа http://makfax.com.mk/ekonomija/analiza/feed/
Спорт http://makfax.com.mk/sport/feed/
Домашен http://makfax.com.mk/sport/domasen/feed/
Меѓународен http://makfax.com.mk/sport/megunaroden/feed/
Популарно http://makfax.com.mk/sport/popularno/feed/
Црна Хроника http://makfax.com.mk/crna-hronika/feed/
Култура http://makfax.com.mk/kultura/feed/
Изложби http://makfax.com.mk/kultura/izlozbi/feed/
Сцена http://makfax.com.mk/kultura/scena/feed/
Филм http://makfax.com.mk/kultura/film/feed/
Книги http://makfax.com.mk/kultura/knigi/feed/
Манифестации http://makfax.com.mk/kultura/manifestacii/feed/
Актуелно http://makfax.com.mk/kultura/aktuelno/feed/
Занимливости http://makfax.com.mk/zanimlivosti/feed/
Здравје http://makfax.com.mk/zanimlivosti/zdravje/feed/
Наука http://makfax.com.mk/zanimlivosti/nauka/feed/
Естрада http://makfax.com.mk/zanimlivosti/estrada/feed/
Екологија http://makfax.com.mk/zanimlivosti/ekologija/feed/
Бизарно http://makfax.com.mk/zanimlivosti/bizarno/feed/
Hitech http://makfax.com.mk/zanimlivosti/hitech/feed/
Анализи http://makfax.com.mk/analizi/feed/

Како да се користат RSS каналите на агенцијата Макфакс?

За да се претплатите на каналот на Макфакс за вашиот читач на канали, ископирајте URL коешто одговара на темите коишто ве интересираат и префрлетето во вашиот RSS агрегат.

Што се тоа канали? Што е тоа RSS?

Каналот доставува редовно обновени куси содржини на страницата, вклучувајќи и линкови кои водат кон целосните верзии на одредена содржина. Кога се претплатувате за одреден канал преку читач на канали, ќе можете со голема брзина да ги видите сублимраните содржини на новите информации на едно место. RSS (Really Simple Syndication) е широко поддржан формат за канали.

Како се користат каналите?

За да се претплатите на RSS каналите на Макфакс, потребен ви е читач на канали (или „агрегат на вести“). Читачите на канали ви овозможуваат да се претплатите и да следите многу канали. Со тоа што автоматски ги повлекуваат надградбите, тие можат да ви помогнат да останете во тек со новите информации многу бргу откако ќе бидат објавени.

За да се претплатите на каналите на Макфакс на вашиот читач на канали, кликнете со десното копче на еден од каналите и одберете „копирај кратенка“ (copy shortcut) или „копирај локација на линк# (copy link location). Следете ги инструкциите за вашиот читач на канали за да ја префрлите оваа локација (URL) каде што ќе ви побара URL на каналот на кој ќе сакате да се претплатите.

Најновите верзии на популарните интернет пребарувачи, исто така, директно ги поддржуваат каналите. На овие пребарувачи можете едноставно да кликнете на линкот на каналот за да го разгледате или да се претплатите. Забелешка: ќе ви биде потребен читач на канали или понов пребарувач за да се претплатите на каналите. Ако кликнете на линк на канал преку постар пребарувач, може да ви покаже непријателски и неформатиран код.

Кои се условите за употреба?

Макфакс го нуди RSS како сервис на секој индивидуален корисник или организација, што е подложно на следниве услови и начини:

-Употребата ќе биде за некомерцијални цели
-Употребата е ограничена на платформите на кои е достапен функционален линк, кој овозможува непосреден приказ на целиот напис или видео од платформата на www.makfax.com.mk, како што е назначено на каналот.
-Употребата треба да биде проследена со точно посочување на Макфакс како извор на материјалот.

-Со пристапот кон нашиот RSS сервис, вие се обврзувате и ја давате вашата согласност дека нема да го употребувате RSS-от на Макфакс во спротивност со горенаведените услови. Макфакс го задржува правото да го прекине сервисот во кое и да е време, а покрај тоа го зачувува и правото да бара неодложно прекинување на одредена употреба на RSS сервисот.

Доколку вестите на Макфакс ви се потребни за комерцијална употреба, ве молиме контактирај те нe на адресата [email protected]

Copyright 2014 makfax Сите права се задржани. Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Макфакс. Во спротивно Макфакс го задржува правото да го фактурира преземениот текст согласно својот ценовник и правила.