Во Србија запленет тон сканк

Во Србија запленет тон сканк

 

Во недела кон понеделник во соседна Србија, била запленета еден тон од дрогата сканк, соопшто министерот за внатрешни работи на оваа земја, Небојша Стефановиќ.

Според него ова е рекордна количина запленета друга не само во Србија туку и во регионот.

„Со сериозна и напорна работа на луѓето од управат за криминалистичка полиција на подрачјето меѓу Нови Сад и Бачка Паланка, заробена е криминална група која превезувала дрога“, вели Стефановиќ за Танјуг.

Дригата била најдена во шуплините на возилата, како и во некои хангари. /крај/т/бб