Причина за авионската несреќа кај Москва е откажување на индикаторот за брзина, покажува истрагата

Причина за авионската несреќа кај Москва е откажување на индикаторот за брзина, покажува истрагата

Падот на рускиот патнички авион „ан-148“ во московскиот регион, најверојатно, бил предизвикан поради неправилни податоци за брзина…