Кинески рударски експерти во Албанија се водат како исчезнати по експлозија на метан

Кинески рударски експерти во Албанија се водат како исчезнати по експлозија на метан

Најмалку тројца кинески рударски експерти има сомневања дека загинале во албанскиот рудник за хром во Булкиза, град во источниот дел на земјата, при експлозија на метан

Според албанските медиуми, тројца други нивни сонародници се спасени, по првичните барања што ги направија службите на овој рудник . Истите извори наведуваат дека рударите се наше за време на експлозијата на 650 метри под земјата.

Кинеските експерти од компанијата „Џиан Енегенеринг“ работеле на отворањето на уште еден коп за потребите на албанската компанија ,„Албакром,кром“ која стопанисува со рудникот./крај/мф/мн