Приштина: Отповикувањето на сите налози за апсење на косовски граѓани – услов за дијалогот со Србија

Приштина: Отповикувањето на сите налози за апсење на косовски граѓани – услов за дијалогот со Србија

 

Претседателот на косовскиот парламент Кадри Весели изјавил дека дијалогот со Србија ќе биде продолжи дури откако Белград ќе ги повлече сите налози за апсење на косовските граѓани, пренесуваат косовските медиуми.

 

„Ќе го продолжиме дијалогот како процес, бидејќи тоа е потребно за Косово да напредува кон европските интеграции. Но никогаш нема да се согласиме српската држава да има надлежност над нашите граѓани“, рекол Весели.

 

Тој додал дека Србија не може да се меша во внатрешните работи на Косово и да покренува обвиненија против косовските државјани./крај/мф/бс