Тадиќ на Косово

Тадиќ на Косово

Српскиот претседател Борис Тадиќ ќе го посети денеска Косово, за прв пат откако локалните Албанци прогласија независност…

Мечка во Љубљана

Мечка во Љубљана

Словенечката полиција ги повика граѓаните да бидат внимателни откако ноќеска била забележана дива мечка во Љубљана Словенечката…