МАКФАКС

Вести

Тргни, застани

Тргни, застани

Вести

Денационализацијата треба да ја исправи историската неправда кон граѓаните, на кои во еден поранешен систем им беа одземени имоти, земјиште, добиток, куќи… И покрај доброто законско решение, таа, за жал,

Прочитајте го целиот напис
09.06.2009

Државата не е туѓа бавча

Државата не е туѓа бавча

Вести

По цели шест години од тужбата поднесена во судот во Гевгелија наследниците на некогаш моќната фамилија Беширови конечно докажуваат дека нивниот чукундедо Ристо Беширов постоел. Во меѓувреме на нивниот имот,

Прочитајте го целиот напис
09.06.2009

Чекаат 61 година да го добијат своето

Чекаат 61 година да го добијат своето

Вести

Кафеаната Гелебешеви некогаш важеше за престижно место. Денес е речиси пред распаѓање. Фамилијата Гелебешеви ја изгуби кафеаната во времето на национализацијата по ослободувањето. И таман кога помислија дека конечно ќе

Прочитајте го целиот напис
09.06.2009

Лавиринтот на денационализацијата: фамилија Арнаудови

Лавиринтот на денационализацијата: фамилија Арнаудови

Вести

Дали поради близината со Европската Унија (Грција) или поради, како што велат нашите соговорници, гевгелискиот менталитет: “да му напакостиш на комшијата”, или само поради парите кои можат да се заработат,

Прочитајте го целиот напис
09.06.2009

Ја преживеаја војната, настрадаа од своите

Ја преживеаја војната, настрадаа од своите

Вести

Наследниците на некогашното моќно гевгелиско семејство Беширови, користејќи ја можноста на Законот за денационализација за враќање на национализиран имот на

Прочитајте го целиот напис
09.06.2009

Куплерај во име на народот!?

Куплерај во име на народот!?

Вести

Сагата на Беширови: …Во одземениот хотел-ресторан го сместиле Задругар – ресторан каде црвените браќа правеле теревенки за црвената елита… Зад

Прочитајте го целиот напис
09.06.2009

Дали Делев ја прочитал документацијата?

Дали Делев ја прочитал документацијата?

Вести

(Одговор на демантот од Општина Гевгелија, “Наследниците го открија криминалот”, Форум, бр. 181, 13.3.2009 г., стр.12) Пред испраќање на демантот,

Прочитајте го целиот напис
09.06.2009

Наследниците го открија криминалот

Наследниците го открија криминалот

Вести

Наследниците на некогашното моќно гевгелиско семејство Беширови, користејќи ја можноста на Законот за денационализација за враќање на национализиран имот, на

Прочитајте го целиот напис
09.06.2009

Политичка инструментализација на системската грешка на транзицијата?!

Политичка инструментализација на системската грешка на транзицијата?!

Вести

Случајот денационализација на имотот на Беширови и од друг агол Ѓорге  Калков, претседател на Управниот одбор на Солун-2001 АД Гевгелија,

Прочитајте го целиот напис
09.06.2009

Се забошотува ли кривичната пријава за Калков

Се забошотува ли кривичната пријава за Калков

Вести

Гевгелиската полиција пред еден месец поднесе кривична пријава за злоупотреба на службената положба и овластувања против претседателот на Управниот одбор

Прочитајте го целиот напис
09.06.2009

Макфакс е-билтен

Email *