МАКФАКС

Tag "александар чеферин"

Чеферин: Регионалната лига би била смрт за фудбалот во малите држави

Чеферин: Регионалната лига би била смрт за фудбалот во малите држави

Меѓународен

Претседателот на УЕФА Алаксандар Чеферин во интервју за New York Times, рекол дека регионалната лига би преставувала „смрт за фудбалот во малите земји“. Првиот човек на УЕФА често истакнува дека

Прочитајте го целиот напис
20.03.2017

Претседателот на УЕФА: Се надевам дека ФИФА ќе остави топката да биде округла

Претседателот на УЕФА: Се надевам дека ФИФА ќе остави топката да биде округла

Меѓународен

Претседателот на УЕФА, Александар Чеферин, рекол дека на фудбалот не му се потребни радикални промени, какви што неодамна предложи легендарниот холандски фудбалер Марко ван Бастен. Холанѓанецот, кој ја извршува функцијата

Прочитајте го целиот напис
31.01.2017

Чеферин потврди: Нема да има регионална лига

Чеферин потврди: Нема да има регионална лига

Меѓународен

Претседателот на УЕФА, Александар Чеферин, од Загреб уште еднаш потврди дека европската куќа на фудбалот не размислува за покренување на Балканска лига, во која би играла клубови од просторите на

Прочитајте го целиот напис
20.12.2016

Макфакс е-билтен

Email *