Захариева: Бугарија со признавањето на македонската држава го признава и македонскиот јазик

Захариева: Бугарија со признавањето на македонската држава го признава и македонскиот јазик

Бугарската вицепремиерка и министерка за надворешни работи, Екатерина Захариева, изјави дека Бугарија со признавањето на македонската држава…